הפרעות אכילה
מנהלי קהילה
עליה בשיעורי דיכאון וחרדה בקרב צעירים
מחקר חדש מראה עליה בשיעורי בעיות של בריאות הנפש בקרב תלמידים וסטודנטים. מומחים תוהים האם ההדגשה של תרבות הפופ המערבית עניינים של מראה חיצוני, עושר ומעמד, היא האשמה בעליה הזאת
מחקר שנערך בארה"ב מצא שיש עליה של פי 5 בהתמודדות של תלמידי תיכונים וקולג' עם נושאים של בריאות הנפש, בהשוואה לשנת 1938.
החוקרת הראשית שעמדה בראש צוות המחקר אמרה כי היא מאמינה שתרבות הפופ שמה יותר ויותר דגש על החיצוני, החל מעניינים של מראה ועד עניינים של עושר ומעמד, וזה תורם לעלייה בבעיות נפשיות.
החוקרים ערכו ניתוח סטטיסטי של תגובות של 77,576 תלמידים מבתי ספר תיכון וקולג'ים שונים ברחבי ארה"ב. כל הסטודנטים מלאו שאלון אישיות שנקרא MMPI. המידע נאסף בין השנים 1938 ל – 2007.
בשנת 2007 היו פי חמש יותר סטודנטים אשר עברו את הסף הנדרש באחת או יותר מהקטגוריות אשר מצביעות על בעיה נפשית כלשהי, בהשוואה לאותה אוכלוסיה בשנת 1938. שתי קטגוריות ספציפיות אפילו הראו גידול של פי חמש: דיכאון והיפו מאניה.
החוקרת הראשית אף ציינה כי לדעתה המספרים שעלו מן המחקר הם נמוכים מהמתרחש בפועל. היא מאמינה שבגלל שסטודנטים ותלמידים רבים נוטלים טיפול תרופתי אנטי – דיכאוני או דומיו, התוצאות מוטות. ידוע שתרופות אלה מקלות על הסימפטומים אותם בודקים בשאלון שהיה חלק מהמחקר.
אמנם מומחים מסכימים שהיום יותר סטודנטים פונים לשירותי רווחה וטיפול, יש כאלה אשר חושבים שהגידול הזה הינו הודות למודעות גדולה יותר ולאו דווקא בגלל מצוקה גדולה יותר. הטיה נוספת נובעת מכך שרבים מאלה שענו על השאלון היו סטודנטים לפסיכולוגיה, והם לא מייצגים את האוכלוסייה הכללית.
בכל זאת, יש אחרים אשר טוענים כי המחקר נותן תוקף להרגשה רווחת במרכזי יעוץ בכל המדינה.
החוקרים של המחקר הנוכחי מסכימים כי נדרש עוד מחקר נוסף בתחום, אבל יחד עם זאת, המחקר עוזר לקבל רושם כללי שהנוער היום גדל באווירה של "אתם יכולים לעשות הכול", וזה גורם לציפיות שווא גבוהות מידי אשר עלולות לגרום לאכזבות מוחלטות וכואבות.
תורגם ונערך ע"י מיכל אפק