מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותעיוות בדימוי הגוף

עיוות בדימוי הגוף

מחקר חדש מדגיש את חשיבות הזיהוי של עיוותים בדימוי הגוף אצל בני נוער, בטרם תתפתח הפרעת אכילה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

כאשר אדם בריא מסתכל במראה הוא בדרך כלל רואה את מה שיש, לטובה ולרעה. יש אנשים אחרים שהבבואה /דמות שהם רואים במראה כלל אינה מדויקת. הם רואים את הדמות שלהם באופן מעוות, את הגוף כשמן או מגעיל, גם במקרים בהם מדובר בגוף רזה לכל הדעות.

 

מצב כזה נקרא "עיוות בדימוי הגוף".

 

מחקר חדש אשר עסק בנושא מראה שזיהוי מוקדם של עיוות בדימוי הגוף הינו הדרך הטובה ביותר לזהות אנשים אשר נמצאים בקבוצת סיכון לפתח הפרעות אכילה.

 

עיוות בדימוי הגוף מתרחש כאשר התפיסה לא תואמת את המציאות, ובדר"כ התפיסה היא זאת שיותר חשובה ומשפיעה לעומת המציאות.

 

אמצעי התקשורת היום מציפים בגירויים שאנחנו אמורים לחשוב שהם האידיאל, למרות שהם בד"כ לא בריאים ולא מציאותיים. כאשר הדור הצעיר נחשף לדימויים כאלה באופן חוזר ונשנה, הם מתחילים לחשוב שהגוף שלהם שונה ולא מספיק טוב. הם עלולים להתחיל לטעות ולחשוב שהם בעודף משקל, כאשר בפועל הם במשקל תקין לחלוטין.

 

הסכנה במקרים כאלה היא שבני נוער עלולים להתחיל לחשוב על דרכים להשגת הדימוי האידאלי לכאורה. ברגע שהם יגיעו לגיל ההתבגרות הם כבר עלולים להיות עמוק בתוך דפוסים של הפרעות אכילה.

 

כאמור המחקר החדש מציע שזיהוי סימנים של עיוות בדימוי הגוף יכול להיות כלי מצויין לאיתור בני נוער בסיכון. המחקר פורסם בחודש שעבר ב – Journal of Adolescent Health.

 

דימוי גוף הוא לא משהו שרופאים בדרך כלל מתעניינים בו, במיוחד לא בקרב בני נוער אשר נמצאים במשקל תקין.

 

ממצאי המחקר מדגישים את החשיבות של טיפוח דימוי גוף מדוייק וחיובי במהלך הילדות וההתבגרות, ואת הצורך להיזהר מדיאטות ושיטות קיצוניות לירידה במשקל בקרב בני נוער, שעלולות להיות מלכודות מסוכנות. במילים אחרות, המחקר מדגיש את החשיבות של חינוך לבריאות והימנעות ממיקוד בנושא של משקל. המטרה צריכה להיות פיתוח הרגלי אכילה בריאים, ולא השגה של מספר על המשקל. הוים צריכים גם לשלוט ולהגביל את החשיפה של ילדיהם לאמצעי תקשורת שעושים שטיפת מוח וגורמים לילדים לחשוב שיש דבר כזה גוף מושלם.

 

ברגע שיש חשד לעיוות בדימוי הגוף, מומלץ שההורים יפנו לקבלת עזרה מקצועית. אם ממתינים יותר מידי זמן ללא התייחסות לבעיה, הדפוסים השליליים הופכים מושרשים, וקשה יותר ויותר לשנות את החשיבה וההרגלים.

 


 www.suburbanchicagonews.com/bolingbrooksun/lifestyles/2493852,4_5_JO14_IMAGE_S1-100714.article

 

 

תרגמה וערכה: מיכל אפק

 

 

עוגית
20/07/10 16:09

"ברגע שיש חשד לעיוות בדימוי הגוף, מומלץ שההורים יפנו לקבלת עזרה מקצועית" (עבור הילדים שלהם)

somebody
20/07/10 8:05

אצלי ההורים שלי היו צריכים ,לפי המאמר,להיות בטיפול כבר שנים..אולי לפחות כשהמחלה שלי היתה באה לידי ביטוי משהו מהתובנות האלו היה מחלחל.
אבל אני כנראה הוזה,כי חוץ מלהרגיש אשמים פה ושם ההורים די מתנערים מאחריות להתנהגות שלהם בפיתוח ההפרעה שנראה לי שאין מצב כזה בכלל שיגיעו לטיפול.
בגרור שלא לפני,וגם במהלך זה לא תמיד קל לגרור אותם לטיפול....
מאוד מעניין מי היו ההורים בקבוצת הביקורת ועד כמה הטיפול בטוח הרחוק של שנים אחרי באמת עזר למישהו ...

mona
20/07/10 1:28

אז ככה איך בדיוק את רוצה שילדים יגדלו עם דימוי גוף חיובי כשההורים בעצמם שרוטים בעניין?
...
איך הם בדיוק אמורים לטפח את ילדיהם אם הם בעצמם מכניסים את "ילדיהם" לסרטי האימה?
ואת רוצה להגיד לי שהורים באמת ילכו לקבל עזרה
אבל מה מיכלוש
סא'חטן על ההשקעה במאמרים
כל הכבוד!
את הדהימה
לפחות מישהו פה מעמיק

מונה