מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
עולים מול האחות בסקייפ
תכנית חדשה ב'מכבי' לשיקום חולי אי ספיקת לב משלבת טכנולוגיה מתקדמת ומעקב וירטואלי
סובלים מאי ספיקת לב? אתם לא לבד. בישראל חיים למעלה ממאה אלף חולי אי ספיקת לב. החולים נדרשים לאיזון תרופתי למשך שנים רבות, ורבים מהם לא מצליחים לעמוד בכך. הדבר מוביל לשגרת חיים של מוגבלות, אשפוזים תכופים, נכות ואף מוות.
תכנית חדשה מאפשרת ליווי יומיומי ותמיכה לחולים ומשפרת את מצבם הקליני ואיכות חייהם, באמצעות טכנולוגיות מתקדמות. במסגרת התכנית המשותפת ל'מכבי שירותי בריאות', המרכז הרפואי שיבא ומכון גרנטנר, הוקם ב'מכבי' מרכז אי ספיקת לב המחובר ישירות לבתים של החולים המשתתפים בתוכנית. החולים מקבלים לביתם משקל, מד דופק ומד לחץ דם דיגיטאליים. המכשור מחובר באופן ישיר למרכז. החולה משדר את הנתונים בכל יום ומשוחח עם הצוות דרך תוכנת ה'סקייפ'. ה'סקייפ' מאפשר לצוות לבחון האם יש קשיים בנשימה, שינויים בצבע העור או תסמינים אחרים העלולים להצביע על בעיה.
צוות המרכז מקבל בכל יום דו"ח מדידות חריגות של המטופלים, בהתאם אליו הם מנתבים את אופי המעקב אחריהם. בהתאם לנתונים ניתן להתאים את הטיפול התרופתי, לשנות מינונים, לשנות תרופות או להפנות לטיפול מיידי בבית החולים או בקהילה.
"המרכז משלב אפשרויות טכנולוגיות מתקדמות ופעילות של צוות רב תחומי הכולל קרדיולוג, את הרופא המטפל בקהילה, דיאטנית ואחות מנהלת מחלה" אומרת ד"ר גלית קאופמן, מרכזת ארצית של תכנית אי ספיקת לב במכבי ומנהלת פרויקטים ארצית במכון גרטנר. "המרכז מרחיב את אפשרויות הטיפול הקיימות היום ומשפר את ההיענות של החולים לטיפול".
נפתלי מרדכי, חולה אי ספיקת לב המשתתף בתוכנית, מסכים. "מאדם פעיל וספורטיבי הפכתי למובטל שלא יוצא מהבית" הוא מספר. "מעבר למצב הגופני, עברתי משבר נפשי מאוד גדול שהשפיע על חיי המשפחה שלי. המרכז הציל אותי. הם אלה ששכנעו אותי לקחת את הטיפול הרפואי. כל יום הסבירו לי מה אני לוקח ולמה. הם שכנעו אותי להתחיל בפעילות גופנית. הם היוו מקור תמיכה גם לאיזון הגופני שלא ידעתי איך לעשות אותו וגם לאיזון הנפשי. היו לי המון שאלות כמו: שכחתי לקחת את הכדור, מה עושים? יש לי נפיחות ברגל, האם זה קשור? התגובות מיידיות. כל הזמן חשבתי, אם הם משקיעים בי כל כך, אז אני לא אקפיד?"
איך מגיעים לתוכנית? במכבי מאתרים את החולים הרלבנטיים על ידי הצוותים המטפלים בחולי אי ספיקת לב. במידה וחולה מעוניין לבדוק אפשרות להצטרף לתכנית, ניתן לפנות לרופא המטפל. השתתפות בתוכנית אינה כרוכה בתשלום.
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה
מיכל אברג'יל
אני אחות העובדת בתוכנית
אין ספק שהמטופלים רק מרוויחים...
אשמח לענות לשאלות בנושא
רק בריאות לכולם
מיכל