מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותעוד על הפרעות אכילה ופגיעה עצמית

עוד על הפרעות אכילה ופגיעה עצמית

רופאים אשר מטפלים בנערים ונערות צעירים אשר סובלים מהפרעות אכילה עלולים לפספס ולהזניח תחלואה נילווית של התנהגויות פגיעה עצמית כגון חיתוך עצמי.


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)


במחקר חדש שנערך באוניברסיטת סטנפורד, ואשר פורסם ב - Journal of Adolescent Health, מצא ש – 40.8% מהמשתתפים במחקר סובלים מהפרעות אכילה וגם מהתנהגויות פגיעה עצמית, בעיקר חיתוך ושריפה עצמית. יתרה מכך, נמצא שרופאים ואנשי שירותי הבריאות בכלל נוטים שלא לשאול את המטופלים לגבי פעולות פגיעה עצמית, מה שמצביע על אפשרות שיש קשר חזק עוד יותר בין שתי ההפרעות מאשר זה המתבטא במספר הנ"ל.

 

היום כל ילד מעל גיל 12 נשאל ברוטינה אם הוא מעשן סיגריות למשל. ההמלצה של צוות המחקר היא ששאלות לגבי התנהגויות פגיעה עצמית יכנסו לרוטינה אף הן.

 

מטופלים לא נוטים לציין התנהגויות של פגיעה עצמית, אלא אם הם נשאלים על כך באופן ספציפי. למרות שהם באים בשרוולים ארוכים על מנת להסתיר את הסימנים, מרבית הצעירים ישתפו פעולה ויהיו פתוחים לשוחח על נושאים אלה אם ישאלו על כך. לעומת זאת תוצאות המחקר מראות שפחות ממחצית מהנבדקים נשאלו באופן יזום ע"י הרופא שאלות בנושא.

 

www.paloaltoonline.com/news/show_story.php 

 

 

תרגמה וערכה: מיכל אפק

 

 

mona
10/10/10 22:52

כי תכלס...
הם הבעיה העיקרית בעניין!