מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותעובדים מול מחשב? בצעו תרגילי מתיחה

עובדים מול מחשב? בצעו תרגילי מתיחה

מחקר: תרגילי מתיחה מסייעים להפחתת כאבים הקשורים לישיבה ממושכת מול המחשב


מתיחה כל שש דקות הפחיתה את הכאב באופן משמעותי (צילום: אתר panthermedia)
מתיחה כל שש דקות הפחיתה את הכאב באופן משמעותי (צילום: אתר panthermedia)

 

סובלים מכאבים בעקבות עבודה ממושכת על המחשב? אם תבצעו תרגילי מתיחה כנראה שהכאב יופחת. כך עולה ממחקר חדש.

 

מטרת המחקר שנערך על ידי חוקרים מהמחלקה לפיסיותרפיה באוניברסיטת Wheeling Jesuit במערב וירג'יניה, הייתה לבדוק את ההשפעה שיש לתרגילי מתיחה על כאב ממקור שריר שלד (Musculoskeletal pain) הקשור לעבודה ממושכת מול המחשב.

 

במחקר השתתפו 68 מתנדבים שעבודתם מתאפיינת בישיבה ממושכת מול המחשב. כל המשתתפים דיווחו על תופעת כאב מציקה, שנמשכה לפחות שלושה שבועות לפני ביצוע המחקר.

 

המחקר התבצע במהלך 15 עד 17 ימי עבודה. הנחקרים חולקו לשלוש קבוצות. בשתי קבוצות המשתתפים הונחו לבצע 36 סוגי תרגילים שונים, והתבקשו לבצע תרגיל מתיחה כל 6 דקות. בקבוצה אחת הוראות התרגול ניתנו למשתתפים באמצעות המחשב. בקבוצה השנייה הוראות התרגול ניתנו באמצעות חומר כתוב המתאר את התרגילים באופן מילולי, בליווי תמונות. חברי הקבוצה השלישית לא קיבלו הוראות תרגול ושימשו כקבוצת ביקורת .עוצמות הכאב נמדדו באמצעות סרגלי כאב מקובלים. 

 

התוצאות הראו הפחתה משמעותית בעוצמת הכאב בקרב שתי קבוצות ההתערבות: 72% בקרב חברי הקבוצה שקיבלו הוראות באמצעות המחשב ו- 64% בקרב חברי הקבוצה שקיבלו הוראות באמצעות חומר כתוב .לעומת שתי קבוצות אלה, חברי קבוצת הביקורת הראו עליה של 1% בעוצמת הכאב.

 

מסקנות המחקר מלמדות שיישום תרגילי מתיחה הניתנים בהוראות מקוונות או באמצעות חומר כתוב, מפחית משמעותית את עוצמת הכאב בקרב אנשים הסובלים מכאב הקשור לישיבה ממושכת מול המחשב. זאת, ללא שהתבצע כל שינוי במבנה סביבת העבודה.

 

 

תרגום ועריכה: עידית רונן

 

iospress.metapress.com/content/m30q6742w1639524/

רוצים לדעת בדיוק איזה תרגילים לבצע? יש לנו סרטון, שבו מדגימה ד"ר ורדה ציזר-קורלשטיין, את התרגילים, בקצב הנכון ובצורה הנכונה, עם הנחיות כמה פעמים ביום וכד'. הסרטון נמצא גם במאמר המיוחד להקלה על כאבי ידיים, וכולל תרגילים, משחה יעילה שניתן להכין, וטיפים שונים לעבודה במחשב, כמו גם לעבודות תחזוקת הבית. נשמח אם תבואו לבקר, להקל על עצמכם ותוכלו גם להתייעץ... See more עם המומחית שלנו בפורום שלנו - פעילות גופנית בריאותית בהנחיית ד"ר ורדה ציזר קורלשטיין. הקישור הוא:
http://www.fibrocfs.co.il/over-coming-pain-and-exhaustion/77-hand-legs-back-pain-etc/218-hand-pain-stertching-palms.html
בהצלחה!