מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותעבודות בית מעלות לחץ דם

עבודות בית מעלות לחץ דם

מחקר חדש: לא רק הלחץ בעבודה. גם הלחץ הכרוך בניהול משק בית מביא לעליה בלחץ הדם


האחריות למטלות כגון ניקיון מעלה את לחץ הדם ב- 4.4 מ''מ כספית (צילום: panthermedia)
האחריות למטלות כגון ניקיון מעלה את לחץ הדם ב- 4.4 מ''מ כספית (צילום: panthermedia)

 

מחקר חדש מספק את התירוץ המושלם להניח את שואב האבק: עבודות בית עלולות להזיק ללב. לפי המחקר, עבודות בית פשוטות כמו בישול, ניקיון, תיקונים בבית ועבודה על התקציב המשפחתי, עלולות להביא לעליה בלחץ הנפשי ובלחץ הדם, גורם הסיכון מספר 1 למחלות לב וכלי דם.

 

חוקרים מאוניברסיטת Pittsburgh מצאו שהלחצים והמתחים של החיים המודרניים לא מסתיימים כאשר אנו עוזבים את העבודה. למעשה, הלחץ ממשיך להיערם כאשר אנו חוזרים הביתה.

 

המחקר נערך על 113 גברים ונשים שעובדים במשרה מלאה. כל אחד מהם סיפק פרטים על כמות השעות שעבד, על רמת האחריות שלו לגבי שבע מטלות ביתיות שונות והזמן שהשקיע בביצוע המטלות.

 

לאחר מכן הנחקרים עברו בדיקות לחץ דם במשך תקופה של 3 שבועות, בסיומם הוצמד להם מכשיר לניטור לחץ דם למשך יום אחד, כדי למדוד את השינויים בלחץ הדם בעבודה ובבית.

 

על-פי הממצאים שפורסמו בכתב העת Psychosomatic Medicine, בלי קשר לכמות עבודת הבית שנעשתה בפועל, אלה שהרגישו שהם נושאים באחריות על מטלות הבית, היו בסיכון מוגבר ללחץ דם גבוה.

 

החוקרים מסבירים כי זה לא עומס העבודה עצמו או הזמן בו מבצעים את המטלות, אלא האחריות הנתפסת לגבי המשימה והלחץ הקשור לאופן ההתמודדות עמה, הוא שגורם לעיקר נזק.

 

עוד עלה מהמחקר שיש מטלות ביתיות שעלולות להזיק ללב יותר מאחרות. הקשר החזק ביותר ללחץ דם גבוה נבע ממטלות ביתיות כמו ניקוי, בישול וקניות. עבודות בית שכאלה העלו את לחץ הדם הסיסטולי (המספר הגבוה בקריאת לחץ הדם, הנמדד כאשר הלב מתכווץ) ב- 4.4 מ"מ כספית. תיקונים בבית או ברכב העלו את לחץ הדם הסיסטולי ב- 2.64 מ"מ כספית. תשלום חשבונות הביא לעליה של 1.66 מ"מ כספית בלחץ הדם. טיפול בילדים לא השפיע על לחץ הדם לרעה.

 

 

Psychosom Med 2011, doi:10.1097/PSY.0b013e3182080e1a

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה