מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סרטן השד

מנהלי קהילה

פרופ' תניר אלוייס
פרופ' תניר אלוייס
מומחית בכירורגיה כללית וכירורגית שד מנהלת מערך השד במרכז הרפואי הדסה פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית
עו
עו"ס אורית שפירא
* מנהלת מחלקת שיקום ורווחה של האגודה למלחמה בסרטן וחברת הנהלת 'האגודה הישראלית לפסיכואונקולוגיה'.   *מנחת קבוצות בכירה באגודה (קבוצת בוגרים צעירים, קבוצת נשים צעירות המתמודדות עם סרטן, קבוצת תמיכה לזוגות שאחד מבני הזוג חלה בסרטן, קבוצת תמיכה להורים שכולים ועוד) ואחראית על עדכון המידע של האגודה למלחמה בסרטן בנושא 'זכויות ושירותים, מידע לחולי סרטן'.   * בוגרת תואר שני בהצטיינות בעבודה סוציאלית (MSW), אוניברסיטת תל אביב. מומחית בתחום הבריאות.   * בעבר עובדת סוציאלית, המחלקה האונקולוגית, מרכז רפואי תל אביב (איכילוב) והעובדת הסוציאלית ב'הוספיס בית' של האגודה למלחמה בסרטן, תל השומר.
ד
ד"ר רינת ברנשטיין מולכו
מנהלת היחידה האונקוגנטית במרכז הרפואי שיבא, תל השומר. בוגרת בית בית הספר לרפואה של הטכניון בחיפה. התמחות במערך אונקולוגי במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב), ובהמשך התמחות בגנטיקה רפואית במכון הגנטי במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב). מ-2017 רופאה בכירה ביחידת השד במכון האונקולוגי במרכז רפואי שיבא תל השומר, עד למינוי מנהלת היחידה האונקוגנטית בשיבא ב-2021. משלבת עבודה בטיפול בחולות סרטן שד בכל שלבי המחלה, ובייעוץ גנטי למשפחות וחולים עם חשד לתסמונות סרטן תורשתיות.
עו
עו"ד בר חן- לוי
אחראית תחום מיצוי זכויות בעמותת 'אחת מתשע'. נותנת ייעוץ והכוונה לנשים המתמודדת עם סרטן שד בכל הקשור לזכויותיהן הרפואיות, ומסייעת להן במידת הצורך במיצוי זכויות אלה מול הרשויות השונות, כגון: ביטוח לאומי, מס הכנסה, קופות חולים, חברות ביטוח ועוד.

מובילי קהילה

נעה גביש
נעה גביש
אישה ואמא לשלושה ילדים :)הומאופטית בהכשרתי. אפיה ובישול הן אחת האהבות שלי במיוחד כשהן מאירות ומשמחות אחרים. בשבילֵי חיי ליוותי נשים במסע הלידה המיוחד שלהן, והיום אחרי מסע ברכבת ההרים, עקב גילוי גידול סרטני בשד, שנכפה עלי, אני יודעת ומבינה כמה חשוב הליווי של מישהי שהייתה שם ולו רק כדי להקשיב ולחבק. אני אשמח ללוות ולהיות בשביל מי שצריכה ורוצה.   הסדנא שלי - תשוקות מרפאות - תשוקות ומיניות בזמן משבר ושינוי - ערב חד פעמי יחודי ומרומם את הנפש בו ביחד אתכם אנחנו נזכרים שתשוקה, לכל מה שנעשה היא חלק מאיכות ובריאות החיים שלנו. מוזמנות לקבוצה שלי בפייסבוק : תשוקות מרפאות
יסמין כהן
יסמין כהן
בלוגרית וכותבת תוכן, נמצאת בעיצומו של פרויקט מימון המונים לספר "יומן צמיחה" היכנסו ותמכו: https://tinyurl.com/recovery-diary נמצאת פה כדי לחזק ולהתחזק. מאמינה שהכל קורה לטובתנו.
כמוניסרטן השדחדשותסרטן השד: מה הסיכון לחזרה של הסרטן?

סרטן השד: מה הסיכון לחזרה של הסרטן?

מחקר חדש בחן את הסיכון להישנות מקומית של סרטן השד מסוגים שונים עד חמש שנים לאחר האבחנה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

הסיכון להישנות מקומית של סרטן שד יורד ככל שעובר הזמן, והוא שונה משמעותית בין תתי הסוגים השונים של סרטן השד. כך עולה ממחקר שהתבסס על מאגר גדול של נשים הולנדיות שאובחן אצלן סרטן השד, שממצאיו הוצגו בכנס החברה לכירורגיה אונקולוגית בארה"ב (SSO).

 

החוקרים ההולנדים, בראשם חוקרים מהמרכז הרפואי של אוניברסיטת מאסטריכט בהולנד, התבססו על מאגר נתונים של רישום הסרטן בהולנד שכלל נתונים של 34,453 נשים שאובחנו לראשונה כחולות בסרטן השד בין השנים 2005-2008 והיו במעקב להישנות של הסרטן במשך חמש שנים לאחר האבחנה.

 

באופן כללי, החוקרים מצאו כי הסיכון להישנות מקומית של סרטן השד חמש שנים לאחר האבחנה נמוך, ועמד על 2.5% בממוצע במדגם.

 

עם זאת, הסיכון השתנה לפי מאפייני הגידול, כאשר הסיכון להישנות נמוך ביותר בקרב נשים שחלו בסרטן השד עם קולטנים להורמונים מסוג אסטרוגן ופרוגסטרון (ER+,PR+) ושלילי לחלבון HER-2 - שיעור הישנות של 1.9% במדגם. בקרב נשים עם סרטן השד חיובי לאסטרוגן, שלילי לפרוגסטרון ושלילי לחלבון HER-2 הסיכון להישנות חמש שנים לאחר האבחנה עמד על 2%. הסיכון של נשים עם סרטן חיובי לאסטרוגן וחיובי לחלבון HER-2 עמד על 2.5%. הסיכון להישנות בנשים עם סרטן שלילי לאסטרוגן וחיובי ל HER-2 עמד על 4.1%.

 

הסיכון להישנות מקומית של הסרטן חמש שנים לאחר האבחנה היה הגבוה ביותר בנשים עם סרטן השד מסוג 'טריפל נגטיב', סרטן שד השלילי לשלושת סוגי הקולטנים - הן לקולטנים לאסטרוגן, הן לקולטנים לפרוגסטרון והן לחלבון HER-2. ידוע כי סרטן מסוג זה מאופיין בקצב גבוה של התחלקות התאים הסרטניים, ואגרסיבי יותר בהשוואה לסוגים אחרים של סרטן השד, הן מבחינת התפשטות המחלה והן מבחינת הסיכון לחזרת הגידול. במחקר נמצא כי בנשים עם סרטן מסוג זה הסיכון להישנות מקומית חמש שנים לאחר האבחנה עומד על 5.6%.

 

הזמן עובר - הסיכון יורד 

 

הפרוגנוזה של אישה לאחר טיפול נגד סרטן השד מבוטאת פעמים רבות בסיכויי ההישרדות ובסיכויי ההישנות לחמש שנים, בתקופה זו גם מבוצע המעקב ההדוק ביותר. החוקרים מסבירים כי מחקרים קודמים כבר הראו כי שיעורי ההישנות המקומית של סרטן השד עומדים על כ-3%. אבל מה לגבי מטופלת שמגיעה למרפאה שנתיים לאחר הטיפול בהן לא היה זכר לסרטן? האם הסיכון שהסרטן שלה יחזור עדיין עומד על 3%?

 

כדי לענות על השאלה החוקרים התמקדו בנשים שהחלימו מסרטן השד ללא אירועים הקשורים לסרטן לאחר שנה, שנתיים, שלוש וארבע שנים מהאבחנה, ולאחר מכן חישבו מחדש את הסיכון להישנות מקומית של המחלה.

 

הם מצאו שככל שעבר הזמן והסרטן לא חזר, כך גם ירד הסיכון שיחזור. באופן כללי, לאחר שנה מהאבחון ללא סימנים לחזרה של הסרטן, הסיכון שיחזור בארבע השנים הבאות עמד על 2%, לאחר שנתיים הסיכון עמד על 1.4%, לאחר שלוש שנים הסיכון עמד על 0.9% ולאחר ארבע שנים הסיכון להישנות של הסרטן בשנה האחרונה לתקופת המעקב עמד על 0.4%.

 

הירידה בסיכון להישנות עם הזמן נצפתה בכל תתי הסוגים של סרטן השד, אך גם פה נמצאה שונות בין הסוגים, כאשר הירידה הגדולה ביותר לסיכון להישנות נצפתה בתתי-סוגים בעלי הסיכון הבסיסי הגבוה ביותר להישנות, ובעיקר בסרטן השד מסוג 'טריפל נגטיב' לאחר שלוש שנים מהאבחון.

 

בטבלה ריכזנו את הסיכון להישנות מקומית של סרטן השד בתקופה של חמש שנים לאחר אבחון המחלה, בהתאם לסוגים השונים של הסרטן, לפי ממצאי המחקר. 

 

 

 

Society of Surgical Oncology (SSO) 2016 Cancer Symposium: Abstract 4