מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותספרייט – המשקה הכי טוב להנגאובר?

ספרייט – המשקה הכי טוב להנגאובר?

חוקרים סינים בחנו משקאות שונים ומצאו שספרייט עשוי להיות המשקה האולטימטיבי להתגברות על חמרמורת


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

הוויכוח על התרופה הטובה ביותר להנגאובר (חמרמורת) קיים כבר שנים. האם לשתות קפה? האם ללגום דווקא משקה אלכוהולי? כדי למצוא את התשובה, חוקרים סינים מאוניברסיטת Yat-Sen בחנו את ההשפעה של 57 משקאות שונים על תהליכים הגורמים לתחושת ההנגאובר.

 

הם מצאו כי דווקא האופציה הבריאה – תה צמחים, עשויה להחמיר את ההנגאובר. לעומת זאת, נראה כי ספרייט הוא המשקה היעיל ביותר להפחתת סימפטומים של חמרמורת.

 

חלק מסימפטומים של הנגאובר נגרמים מהתהליך בו הגוף מפרק את האלכוהול. הכבד משחרר אנזים המכונה ADH, שמפרק את האתנול לכימיקל אצטאלדהיד - הקשור לתסמינים כמו כאבי ראש ובחילות ולנזקים נוספים. לאחר מכן האנזים ALDH מפרק את האצטאלדהיד לאצטט - חומר שאינו נחשב מזיק ואף נקשר להטבות בריאותיות.

 

לדברי החוקרים, המפתח להפחתת ההשפעות המזיקות של אלכוהול, הוא הפחתת הזמן שהאצטאלדהיד נמצא בגוף. 

 

הבדיקות הראו כי חלק מהמשקאות - בהם תה צמחים סיני - הגבירו את פעילות האנזים ADH ודיכאו את הפעילות של האנזים ALDH – מה שגורם לעליה במשך החשיפה של הגוף לאצטאלדהיד.

 

לעומת זאת, ספרייט ומי סודה, היו בין המשקאות שזירזו את פעילות האנזים ALDH. באופן זה, המשקאות מקצרים את משך החשיפה של הגוף לאצטאלדהיד ולכן עשויים להפחית את הסימפטומים של האלכוהול.

 

לא רק לספרייט יש שימושים בריאותיים מפתיעים. בשנה שעברה פורסם כי קוקה-קולה מסייעת לפתוח חסימות מסוכנות במעיים 

 

 

S Li et al, Food Funct., 2013, DOI: 10.1039/c3fo60282f