מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותסימון מוצרי המזון נדחה לשנת 2020

סימון מוצרי המזון נדחה לשנת 2020

הרפורמה לסימון מוצרי מזון שאינם בריאים אושרה פה אחד, אך תתעכב בשנתיים. גם גבינות צהובות יסומנו באדום


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

משרד הבריאות דחה את הרפורמה במסגרתה יסומנו מוצרי מזון שמכילים כמות גבוהה של שומן רווי, נתרן או סוכר בעיגול אדום, בכדי להזהיר את הצרכנים. במשרד מסבירים כי הסיבה לכך היא חוק של השרה איילת שקד שמחייב לתת ליצרנים תקופת היערכות של שנתיים לשינוי אריזות. התקנות החדשות שהיו אמורות להיכנס לתוקף במרס הקרוב יכנסו לתוקף בעוד שנתיים. כך סוכם היום (ד') בהצבעה של ועדת הבריאות של הכנסת.  

 

עם זאת, הרפורמה - בתקווה שאכן תצא בסופו של דבר לפועל - תבוצע בצורה מהירה יותר, בשני שלבים במקום שלושה, כשהיא מתחילה ממה שהיה אמור להיות השלב השני. כבר בהתחלה, החל מינואר 2020 יסומן באדום כל מזון מוצק שיכיל מעל 500 מ"ג נתרן, 12 גרם סוכר ו-5 גרם שומן רווי למאה גרם ונוזלים שיכילו מעל 500 מיליגרם נתרן, 5 גרם סוכר ו-3 גרם שומן רווי למאה מ"ל. 

 

 

שנה לאחר מכן, בינואר 2021 יסומנו מוצרי מזון מוצקים שיכילו מעל 500 מ"ג נתרן, 10 גרם סוכר ו-4 גרם שומן רווי למאה גרם ונוזלים שיכילו מעל 400 מיליגרם נתרן, 5 גרם סוכר ו-3 גרם שומן רווי למאה מ"ל.

 

״אנחנו פועלים על פי החוק ובסופו של דבר תהליך סימון המזון התקצר והמועד הסופי נקבע מוקדם מהתכנון המקורי, כי המטרה שלנו היא לא שיהיו הרבה סימונים אדומים, אלא שהיצרנים ישנו את הרכב המוצר.״ אמר מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב באשר לעיכוב ביישום הרפורמה. 

 

עוד הוחלט כי למרות הלחץ מצד חברות המזון להחריגן, גם הגבינות הצהובות יקבלו סימון אדום בשל הכמות הגדולה של שומן רווי ונתרן שהן מכילות. 

 

msama
26/12/17 17:41

נו כרגיל לא אכפת לחברות האלה על הבריאות שלנו העיקר שיעשו כמה שיותר כסף אז השאלה שלי לחברות הללו היא "כמה זה מספיק"