אירוע מוחי
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
סיבים מורידים סיכון למחלות לב ושבץ
מחקר: צריכה של סיבים תזונתיים קשורה לסיכון מופחת למחלות לב וכלי דם באנשים שלא מעשנים
עדויות נוספות לקשר בין צריכה מרובה של סיבים לבריאות הלב וכלי הדם. מחקר חדש שנערך באוכלוסייה יפנית מצא כי תזונה עשירה בסיבים הורידה באופן מובהק את הסיכון לשבץ או מחלת לב.
דיאטה עשירה בסיבים ידועה כיעילה בשמירה על בריאות תקינה בכלל ובריאות הלב וכלי הדם בפרט. סיבים מסיסים - המצויים בעיקר בירקות, פירות ושיבולת שועל - יעילים במניעת ספיגת סוכרים ושומנים' בעוד שסיבים לא מסיסים - המצויים בירקות שורש וסובין חיטה - יעילים בשמירה על יציאות סדירות.
מחקר חדש שנערך ביפן בדק האם צריכת סיבים מורידה סיכון למחלות לב וכלי דם. החוקרים עקבו אחר למעלה מ-86,000 משתתפים בגילאי 45-65 ללא תחלואה וסקולרית או סרטן במשך מספר שנים ובדקו את שיעור מקרי מחלות הלב והשבץ. כל המשתתפים מילאו שאלונים לגבי התזונה שלהם.
מהמחקר שפורסם בכתב העת European Journal of Clinical Nutrition עולה כי דיאטה עשירה בסיבים הורידה באופן מובהק את הסיכון לשבץ ומחלות לב. האפקט נמצא משמעותי בעיקר באוכלוסייה של לא מעשנים.
המחקר מדגיש, פעם נוספת, את חשיבותה של דיאטה עשירה בסיבים ובפירות וירקות טריים בשמירה על אורח חיים בריא ובמניעת תחלואה.
European Journal of Clinical Nutrition 65, 1233-1241 November 2011