מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותסובלים מדום נשימה בשינה? אולי הלשון שלכם שמנה מדי

סובלים מדום נשימה בשינה? אולי הלשון שלכם שמנה מדי

באנשים עם השמנה ודום נשימה בשינה שירדו כ-10% במשקל וחוו עקב כך שיפור בתסמינים, נמצא כי הסיבה המרכזית לשיפור היא ירידה בשומנים בלשון


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

דום נשימה חסימתי בשינה הוא הסוג השכיח ביותר של דום נשימה בשינה והוא מתרחש כששרירי הגרון הופכים רפויים מדי ולא מצליחים לשמור על נתיבי האוויר פתוחים בזמן השינה, מה שמוביל לחסימות חלקיות או מלאות והפסקות נשימה חוזרות בלילה.

 

אנשים עם עודף משקל והשמנת יתר נמצאים בסיכון גבוה פי 4 לפתח דום נשימה בשינה בהשוואה לאנשים שמשקלם תקין, ובדרך כלל לאנשים עם דום נשימה בשינה ומשקל עודף מומלץ לרדת במשקל. עם זאת לא כל אדם עם השמנה מפתח דום נשימה חסימתי בשינה ולא ידוע מה המנגנון באמצעותו ירידה במשקל משפרת את התסמינים של הפרעת הנשימה.

 

בשנת 2014 חוקרים מאוניברסיטת פנסילבניה מצאו שכאשר משווים אנשים שמנים עם דום נשימה חסימתי בשינה ואנשים שמנים ללא הפרעות נשימה בשינה, באופן טיפוסי לאלו עם דום נשימה בשינה יש לשון גדולה יותר, עם יותר רקמת שומן.

 

במחקר החדש שממצאיו פורסמו בסוף השבוע ב-American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine ביקשו החוקרים לבחון אם השלת שומנים שמצטברים בלשון מסייעת להפחתת תסמיני דום נשימה בשינה.

 

לשם כך הם גייסו 67 מטופלים עם דום נשימה חסימתי בשינה והשמנה (BMI של 30 או יותר) שהצטרפו לתוכנית ירידה במשקל עם ניתוח בריאטרי או רק באמצעות שינויים באורח החיים. במשך חצי שנה הנבדקים השילו בממוצע כ-10% ממשקל הגוף ההתחלתי שלהם.

 

כצפוי, נצפה שיפור בתסמינים של דום נשימה בשינה: באופן כללי, לאחר ההתערבות ציוני הדום נשימה בשינה של הנבדקים השתפרו ב-31%. לפני ההתערבות הנבדקים חוו בממוצע 41 הפסקות נשימה בכל שעה בה הם ישנו. במטופלים שירדו במשקל הנתון צנח לממוצע של 19 הפסקות נשימה בשעה.

 

סריקות MRI שנערכו לפני ואחרי הירידה במשקל חשפו כי קיימת התאמה ישירה בין ירידה בשומני הלשון והשיפור בתסמיני המטופלים. למעשה, לפי חישובי החוקרים הירידה בשומני הלשון הייתה הגורם המרכזי להטבה בתסמינים שהתקבלה בעקבות הירידה במשקל.

 

באנשים שירדו במשקל נצפו גם שינויים בשרירים שבצדי דרכי הנשימה וירידה בגודל של השריר בלסת שאחראי על הלעיסה – ונראה כי גם שינויים אלה שיפרו את תסמיני ההפרעה, אבל שומני הלשון היוו גורם חשוב יותר.

 

החוקרים מקווים שמחקרם יוביל לבחינת טיפולים חדשים להפחתת שומני הלשון במטרה לשפר תסמיני דום נשימה בשינה. לדוגמה, הם מציעים לבחון אם דיאטות דלות שומן מסוימות טובות יותר מאחרות בהפחתת שומני הלשון ואם התערבויות אחרות כגון טיפול בקור יכולות לשמש להפחתת נפח השומנים בלשון. כיום הדרך המוכרת היחידה להוריד בשומני הלשון היא באמצעות ירידה כללית במשקל הגוף.

 

לפי הקווים המנחים העדכניים של האיגוד האמריקאי לאנדוקרינולוגיה קלינית (AACE), למטופלים עם עודף משקל והשמנה ירידה של 7%-11% במשקל הגוף משפרת תסמינים של דום נשימה בשינה, לרבות נחירות, יקיצות משינה, כאבי ראש ועייפות במשך היום. ירידה במשקל גם תלווה בהטבות בריאותיות רבות אחרות.

 

 

American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine Published Online: January 10, 2020