מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
סובלים מבעיות זקפה? אתם בסיכון למחלת לב
מומחים קוראים לסובלים מאימפוטנציה לעבור בדיקות לאיתור מוקדם של מחלות לב
מומחים קוראים לגברים שסובלים מאין אונות לעבור הערכות רפואיות, בעקבות סקירת מאמרים מקיפה שהראתה כי בקרב חלק משמעותי מהגברים הסובלים מבעיות תפקוד מיני נמצאו סימנים מוקדמים למחלת לב כלילית.
מאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Clinical Practice הראה כי גברים הסובלים מתפקוד זקפה לקוי, לעיתים קרובות יפתחו תסמינים למחלה כלילית תוך שנתיים עד שלוש לאחר שהחלו לסבול מאימפוטנציה, ויחוו אירוע קרדיו-וסקולארי ממשי כמו התקף לב תוך שלוש עד חמש שנים.
12 מומחים ממדינות שונות ניתחו את הממצאים של למעלה ממאה מחקרים שבחנו את הקשר בין תפקוד זקפה לקוי ומחלות לב.
המומחים מצאו קשר בין בעיות אין-אונות בגברים שמלבד בעיה זו הם בריאים, לסימנים תת-קליניים של מחלת לב כלילית, הכוללים זרימת דם מופחתת והסתיידות עורקים. עוד נמצא כי באופן כללי, גברים עם בעיות תפקודי זקפה סובלים ממחלות לב כליליות קשות יותר ומחוסר תפקוד של החדר השמאלי של הלב, מאשר גברים שלא סובלים מבעיות זקפה. המומחים גם מצאו כי בקרב כשני שליש מהגברים, לפני מחלת הלב היו בעיות של תפקוד זקפה לקוי.
מבין המחקרים שנסקרו, מחקר אחד מצא כי גברים בגילאי 30-39 הסובלים מבעיות תפקוד זקפה מתונות עד חמורות היו בעלי סיכון גבוה ב- 14 אחוז לפתח מחלת לב כלילית תוך עשר שנים. בקרב בני 60-69 הסיכון גבוה ב- 27 אחוז. מחקרים אחרים העלו כי הסיכון יכול להיות גבוה ב- 30 עד 60 אחוז.
המומחים משערים שהקשר בין בעיות אין-אונות למחלות לב כליליות יכול לנבוע מטרשת עורקים, מצב בו נוצרים משקעים בעורקים המביאים לזרימת דם מוגבלת. לדבריהם, בגלל שהעורקים המספקים דם לפין הם קטנים יותר מאלה המספקים דם ללב, הם יושפעו קודם מבחינת הפחתת זרימת הדם- גורם משמעותי של בעיות זקפה, וזאת לפני שיתפתחו סימפטומים כלשהם למחלת לב כלילית.
המסקנה של המומחים היא שבעיות תפקוד זקפה הן מנבא משמעותי להתפתחות מחלות לב וכלי דם וכי לגברים הסובלים ממצב זה, סיכון מוגבר למחלת לב כלילית.
המאמר דן באסטרטגיות מניעה והדרכים באמצעותן יש להעריך את מצב המטופלים, לבדוק אותם, לטפל בהם ולעקוב אחר מצבם.
המומחים שכתבו את המאמר מבהירים כי חיוני שרופאים ייצבו את תפקוד הלב וכלי הדם וישלטו בכל התסמינים הקיימים, לפני שהם שוקלים להתחיל בטיפולים לבעיות הזקפה.
http://www3.interscience.wiley.com/journal/123442287/abstract?CRETRY=1&SRETRY=0
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה