מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותנשים עם הפרעות אכילה מציירות עצמן אחרת

נשים עם הפרעות אכילה מציירות עצמן אחרת

חוקרים מצאו שנשים עם הפרעות אכילה מציירות עצמן באופן שונה מנשים ללא הפרעות אכילה


נשים הסובלות מהפרעת אכילה ציירו דמות ללא כפות רגליים או כפות רגליים לא מחוברות (צילום: panthermedia)
נשים הסובלות מהפרעת אכילה ציירו דמות ללא כפות רגליים או כפות רגליים לא מחוברות (צילום: panthermedia)

 

נשים אשר סובלות מאנורקסיה או בולימיה מציירות את עצמן באופן שונה בצורה מובחנת מנשים שלא סובלות מהפרעת אכילה ונמצאות במשקל תקין. כך מצא מחקר חדש שנערך על-ידי אוניברסיטת חיפה, בית החולים סורוקה ומכללת אחווה. הממצאים מצביעים על דרך אבחון לא חודרנית של הפרעות אכילה.

 

המחקר שפורסם במגזין The Arts in Psychotherapy כלל 76 נשים, 36 מתוכן אובחנו כסובלות מהפרעת אכילה מסוג אנורקסיה או בולמיה, 20 לא אובחנו כסובלות מהפרעת אכילה אך סבלו מעודף משקל ו – 20 נשים לא סבלו מהפרעת אכילה או מעודף משקל.

 

כל משתתפת מילאה שני שאלונים שנועדו לאבחן הפרעת אכילה ולאחר מכן הן נתבקשו לצייר את עצמן, ללא הנחיות או מגבלות כלשהן.

 

צוות החוקרים ניתח את הציורים ומצא הבדלים בין הקבוצות בארבעה אספקטים שונים:

 

הצוואר – נשים אשר סובלות מהפרעת אכילה נטו לצייר צוואר גדול יותר, צוואר לא מחובר או דמות ללא צוואר בכלל.

 

הפה – הפה היה מודגש יותר אצל נשים אשר סובלות מהפרעת אכילה.

 

הירכיים – נשים אשר סובלות מהפרעת אכילה ציירו ירכיים רחבות יותר.

 

כפות הרגליים - נשים אשר סובלות מהפרעת אכילה ציירו דמות ללא כפות רגליים או כפות רגליים לא מחוברות.

 

החוקרים זיהו גם שיש הבדלים בין אנורקסיה לבולימיה: אלה אשר סובלות מאנורקסיה נטו להשמיט את החזה מהציור, ציירו קווי גוף פחות מוגדרים וציירו דמויות קטנות יותר ביחס לעמוד.

 

בכדי להעריך את המהימנות של מבחן הציורים, התוצאות הבולטות ביותר בציורים הושוו לשני השאלונים הנוספים שהנשים מלאו אשר נועדו לאבחן הפרעת אכילה, ונמצא שש קורלציה חזקה ביותר בין הציורים למבחנים.

 

נשים אשר סובלות מהפרעות אכילה בדרך-כלל נוטות להסתיר את ההפרעה שלהן וקשה להן לדבר באופן ישיר וגלוי על בעיותיהן. תוצאות המחקר מציעות כלי לא חודרני ולא וורבאלי אשר יכול להיות חיוני באבחון וטיפול הפרעות אכילה.

 

 

www.physorg.com/news/2011-02-women-disorders-picture.html

 


תרגמה וערכה: מיכל אפק