מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותנשים סובלות יותר מכאב כרוני

נשים סובלות יותר מכאב כרוני

נשים וגברים חווים כאב כרוני באופן שונה, המומחים לא בטוחים מדוע


שיעור הנשים שסובלות מכאב כרוני גבוה בהשוואה לגברים (צילום: אתר סטוק פוטוז)
שיעור הנשים שסובלות מכאב כרוני גבוה בהשוואה לגברים (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

כאב כרוני הוא שונה בנשים ובגברים. "מחקרים הראו כי נשים חוות כאב משמעותי הרבה יותר מאשר גברים" אמרה ד"ר ג'ניפר קלי, פסיכולוגית מאטלנטה בכנס השנתי של איגוד הפסיכולוגים האמריקאי.

 

היא הוסיפה כי בקרב נשים, שיעור הסובלות מכאב כרוני גבוה בהשוואה לגברים. נשים סובלות יותר גם מכאב חוזר בהשוואה לגברים, ולעיתים קרובות הוא יותר עז ונמשך יותר זמן. נשים גם נמצאות בסיכון גבוה מגברים לחוות מספר מצבי כאב שונים באותה העת, מה שעלול להוביל למתח נפשי גדול יותר ולסיכון מוגבר לנכות.

 

ד"ר קלי מסבירה כי מספר מצבים קשורים לכאב כרוני בשכיחות גבוהה יותר בקרב נשים, ביניהם פִיבְּרוֹמִיאַלְגְיָה, תסמונת המעי הרגיז, דלקות מפרקים ומיגרנות. גברים לעומת זאת מדווחים יותר על כאבים כרוניים בשל כאב ראש מקבצי (cluster headaches), מחלות לב, שיגדון ובעיות אחרות.

 

כאב נחשב לכאב כרוני אם הוא נמשך לפחות שישה חודשים, ואם נוסו רוב הטיפולים הרפואיים האפשריים ואלה לא הקלו.

 

ד"ר קלי מסבירה כי קיימות עדויות לכך שבמקרים רבים הכאב נרגע לאחר שהנשים מגיעות לגיל המעבר, מה שמעלה את האפשרות שקיים קשר בין הכאב הכרוני להורמונים.

 

מחקר שערכה ד"ר קלי הראה כי התגובה של נשים לכאב כרוני שונה גם היא מתגובת הגברים. נשים נוטות להתמקד באספקטים הרגשיים של הכאב שהן חוות, בזמן שגברים נוטים להתמקד באספקטים החושיים. לדוגמא, גבר שכואב לו יגיד בפשטות שהוא סובל מכאב. אבל נשים לעיתים קרובות נעשות רגשיות, דואגות שהן לא יוכלו לדאוג לילדיהן או ללכת לעבוד, מה שעלול להחמיר את המצב. נשים גם מטופלות יותר מגברים. ייתכן כי הסיבה היא שנשים נוטות יותר לבקש עזרה.

 

המומחים אינם בטוחים לגבי הסיבה לכך שגברים ונשים חווים כאב באופן שונה, אבל ייתכן שהורמונים כמו אסטרוגן משפיעים או אספקטים פסיכולוגיים כמו הדרך בה מצפים שנשים או גברים ינהגו.

 

ד"ר קלי מצאה כי אסטרטגיה אחת שעוזרת לנשים להתמודד עם הכאב הכרוני היא "לתייג" מחדש את חווית הכאב. לשם כך היא מציעה שנשים יראו את הכאב כ"משהו שהן יכולות לנהל ולטפל בו" וייקחו חלק פעיל בטיפול. ההמלצה היא שהן ינסו לשנות את המחשבות השליליות לגבי הכאב. לדבריה, התמקדות באספקטים הרגשיים של הכאב יכולה להחמיר אותו. היא ממליצה על טיפול פסיכולוגי (למרות שחולים רבים מתנגדים לטיפול שכזה), פעילות גופנית, וכאשר הכאב מלווה בדיכאון, היא אומרת שתרופות נגד דיכאון יכולות לעזור ולמנוע מהמצב להחמיר.

 

 


American Psychological Association annual meeting, San Diego, Aug. 12-15, 2010.

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה