סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
נקניקיות מעלות את הסיכון לסוכרת
בשר אדום, במיוחד כשהוא מעובד, מעלה את הסיכון לסוכרת באופן משמעותי
נקניקיה, מנת נקניק או שתי פרוסות בייקון מעלות באופן משמעותי את הסיכון לסוכרת סוג 2. כך עולה מהמחקר הגדול ביותר שנערך בנושא, שפורסם בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition.
המחקר נערך על נתונים מ- 204,000 איש בארצות הברית שהיו במעקב במשך 14-28 שנים. את הנתונים הללו, החוקרים הוסיפו גם למחקר-על שנערך בעבר וכלל יותר מ- 442,000 איש, על מנת לעדכן את ממצאיו.
לאחר שלקחו בחשבון משתנים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות כמו BMI, גיל וגורמים אחרים בתזונה ובאורח החיים של הנבדקים, החוקרים מאוניברסיטת הרווארד מצאו כי אכילת 50 גרם בשר אדום מעובד בכל יום – לדוגמא נקניקיה אחת או שתי רצועות בייקון - מעלה את הסיכון של אדם לסוכרת ב- 51%, בעוד שאכילת 100 גרם של בשר אדום לא מעובד בכל יום – בערך בגודל של חפיסת קלפים – מעלה את הסיכון ב- 19%.
עוד הם מצאו כי החלפת הבשר האדום במזון בריא יותר – כמו מוצרי חלב דלי שומן, אגוזים או דגנים מלאים – מפחיתה את הסיכון באופן משמעותי.
מחקרים קודמים מצאו כי אכילת בשר אדום מעובד מעלה את הסיכון לסוכרת סוג 2. הסיכונים מבשר שאינו מעובד היו פחות ברורים. לדוגמא, בשנה שעברה פורסם מחקר שמצא כי אכילת בשר מעובד מעלה את הסיכון למחלת לב וסוכרת, בעוד שלא נמצאו עדויות לקשר בין בשר אדום שאינו מעובד לעליה בסיכון למחלות אלה. אבל, המחקר היה קטן יותר מהמחקר הנוכחי.
האם הקפדה על תזונה צמחונית במשך שלושה ימים תוריד את רמות הסוכר בדם אצל סוכרתיים? עזרו לנו לבדוק.
לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת הרווארד
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה
מיקי ב.
מדהים עד כמה חוקרים יכולים להיות בורים בנושאים שהם חוקרים.
זה שאת או אתה לא שמעתם על "אפקט המקפיד" זה לא מפתיע אבל הם חוקרים מקצועיים והם אמורים לדעת עליו. מרגע שתחת כל עץ ובכל פינה משמיצים את הבשר בכל צורותיו אנשים שבאופן טבעי מקפידים על בריאותם לא יאכלו אותו. הם יותר בריאים כי הם מקפידנים באופיים ולא בגלל שהם לא אוכלים בשר. בנסיונות על תרופות נמצא שמקפידנים מורידים סיכון לחלות בחצי רק בגלל הקפדתם - גם כשהם לוקחים פלצבו!
כמה כסף מתבזבז על המחקרים אלה - מאות אלפי אנשים והתוצאה - שטויות.
אסף1
מדובר בכתבה על "מטה-אנליסיס" שזה אומר איסוף נתונים ממגוון מחקרים שונים. זה לא מחקר מבוקר, זה סקר.
שימו לב בתוך מה נמצאת הנקניקיה בצילום - הלחמנייה היא הגורם לסכרת ולא הבשר.
מה שהיו צריכים לבדוק זה כמה פחמימות אותם אנשים אכלו עם הבשר שלהם, שם טמונה הבעייה האמיתית.
תזונה דלת פחמימות מוכיחה את עצמה שוב ושוב באיזון סוכרת, תחקרו ותקראו ואל תקחו שום דבר כמובן מאליו.
איריס1
שניצל חזה עוף מתובל בביצה ותבלינים
אופן ההכנה לשטח חזה עוף בפטיש של שניצל
לערבב ביצה בקערה עם רוטב סויה מעט מלח כורכום ותבלין לסטיק עוף לטבול היטב מכל הצדדים
לקחת מחבט עם כף שמן שזה לוהט להשחים מכל הצדדים
בתוספת ירק מאודה ומנה של פחמימות טעים מאוד
עוד יש הרבה אופציות לדברים מזינים ולא משמינים
בברכה איריס
מינרבה1
דבר ראשון שיפסיקו לבשל כל יום בטלויזיה אוכל משמין ובעיתי: קציצות בשר בקר ממולאות בחמאה וכד'.
כמעט לכל אחד שיטה משלו ודרך משלו ופרשנות משלו.
לך תחיה לפי כללים נוקשים כאשר מסביב אתה רואה, מריח וכו' כל מה שאסור.
כיצד יעמוד ילד בפיתוי ? כיצד תסביר לו ?
אוכל "מותר" לא אחת יקר הרבה יותר ונדיר הרבה יותר.
מה הפתרון ?
אם להיות צינית, הרי כל הכתיבה הזאת רק מבלבלת, מרגיזה ומתסכלת.
לפעמים עדיף לא לדעת.