מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
נקניקיה ביום מעלה את הסיכון למחלות לב וסוכרת
מחקר ענק: אכילת בשר מעובד כמו נקניקיות מעלה את הסיכון למחלת לב וסוכרת, בשר אדום דווקא לא
ייתכן כי בשר אדום אינו מסוכן ללב כפי שחשבנו. מחקר חדש מעלה את האפשרות שהבשר המסוכן ללב הוא בשר מעובד, בשל כמויות המלח והחומרים המשמרים שבו.
חוקרים מאוניברסיטת Harvard בחנו תוצאות 20 מחקרים שכללו יחד יותר ממיליון אנשים, ומצאו כי אכילה של 50 גרם ביום בממוצע של בשר מעובד- כמות שוות ערך לנקניקיה או שתי רצועות בייקון- נקשרה עם סיכון גבוה ב- 42 אחוז להתפתחות מחלות לב, וסיכון גבוה ב- 19 אחוז להתפתחות סוכרת מסוג 2. הנתונים חושבו לאחר שנוטרלו השפעתם של גורמים כגון אורח חיים, שהיו עלולים להשפיע על התוצאות.
בשר מעובד הוגדר ככל בשר המשומר באמצעות עישון, חומרי שימור או המלחה וכלל בשרים כגון בייקון, נקניקיות, נקניקים ועוד.
לעומת זאת, לא נמצא סיכון מוגבר למחלות לב וסוכרת מאכילת בשר אדום שאינו מעובד כמו בשר בקר, כבש או חזיר. זאת למרות העובדה שבשני סוגי הבשרים תכולת שומן דומה.
החוקרים שפרסמו את ממצאיהם בכתב העת המדעי Circulation משערים שמכיוון שכמויות השומן הרווי והכולסטרול בשני סוגי הבשרים זהים, ייתכן כי ניתן להסביר את ההבדל בתחלואה במלח הרב ובחומרים המשמרים שמוספים לבשרים מעובדים. מלח עלול להעלות לחץ דם ולכן צריכתו עלולה להעלות את הסיכון למחלות לב.
אין ספק שתוצאות המחקר מהוות תמרור אזהרה לגבי אכילת בשרים מעובדים, אבל אין משמעות הדבר שאנחנו יכולים עכשיו לאכול בשר אדום ללא הגבלה. צריך לזכור שהבשר הכשר מכיל כמויות גדולות של מלח. בנוסף, המחקר לא בחן השפעת אכילת בשר אדום על לחץ דם, על הסיכון לשבץ ועל הסיכון לתחלואה בסרטן.
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה