מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותנפלאות היוגורט

נפלאות היוגורט

מחקר ענק מצא כי אכילת 2-3 כפות יוגורט בכל יום עשויה להפחית את הסיכון לסוכרת ב-18%


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

צריכה קבועה של יוגורט עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות סוכרת סוג 2. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת המקוון BMC Medicine. 

 

חוקרים מאוניברסיטת הרווארד התבססו על נתונים משלושה מחקרים תצפיתיים גדולים שנערכו בעבר. ניתוח הנתונים כלל כמעט 200,000 גברים ונשים בגילאי 25 עד 75 שהיו בריאים בתחילת המחקר והיו במעקב במשך עד 30 שנים. במהלך תקופת המעקב, כל שנתיים עד ארבע שנים הנבדקים מילאו שאלונים בהם דיווחו על בריאותם ועל תזונתם בפירוט. במהלך התקופה 15,156 מהנבדקים פיתחו סוכרת סוג 2.

 

לאחר שלקחו בחשבון משתנים שהיו עלולים להתערב ולהשפיע על התוצאות כמו מידת ההשמנה, עישון, יתר לחץ דם ומאפיינים התנהגותיים ובריאותיים רבים, החוקרים מצאו כי צריכה של מוצרי חלב באופן כללי לא קשורה לסיכון לסוכרת סוג 2. גם כשבחנו בנפרד מוצרי חלב דלי שומן או מוצרי חלב עשירים בשומן לא נמצא קשר בין צריכתם לבין הסיכון להתפתחות המחלה. אבל כשהחוקרים בחנו סוגים מסוימים של מוצרי חלב, הם מצאו כי צריכה של יוגורט קשורה לסיכון מופחת להתפתחות סוכרת.

 

בשלב הבא החוקרים שילבו את הנתונים שלהם עם נתונים מ-14 מחקרים אחרים שפורסמו עד מרץ 2013 ובחנו את הקשר בין צריכת מוצרי חלב לבין הסיכון להתפתחות סוכרת סוג 2 בקרב יותר מ-450,000 נבדקים.

 

ניתוח הנתונים חשף כי צריכה של 28 גרם יוגורט בכל יום קשורה לסיכון נמוך ב-18% למחלה. ייתכן שההשפעה המיטיבה של צריכת יוגורט נובעת מהחיידקים הפרו-ביוטיים שהוא מכיל.

 

אכילת 28 גרם יוגורט בכל יום נקשרה לסיכון נמוך ב-18% לסוכרת. מוצרי חלב אחרים לא הפחיתו את הסיכון (צילום: Shutterstock)

 

המחקר אומנם מצא קשר בין צריכת יוגורט באופן קבוע לבין סיכון מופחת לסוכרת, אך מחקר שכזה לא יכול להוכיח כי מדובר בקשר של סיבה ותוצאה. כדי להוכיח שהיוגורט עצמו אכן מפחית סיכון לסוכרת נדרשים מחקרים התערבותיים מבוקרים, בהם נבדקים יתבקשו לצרוך יוגורט במשך תקופה ארוכה ויושוו לנבדקים עם מאפיינים דומים שיקפידו על אותה תזונה פרט ליוגורט.

 

המחקר מחזק מחקרים קודמים שהראו כי לצריכת יוגורט עשויות להיות הטבות בריאותיות שלא קיימות עם צריכת מוצרי חלב אחרים. מחקר שפורסם בתחילת השנה בכתב העת Diabetologia מצא כי אכילת יוגורט עשויה להפחית את הסיכון לסוכרת בכרבע. החוקרים עקבו במשך 11 שנים אחר כ-4,500 מבוגרים בריטים. לאחר שהם לקחו בחשבון משתנים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות כמו השמנה והיסטוריה משפחתית של סוכרת, נמצא כי יוגורט קשור לסיכון נמוך ב-28% למחלה. ההשפעה הזו הייתה קיימת באנשים שאכלו בממוצע 4 וחצי מנות סטנדרטיות של 125 גרם יוגורט בכל שבוע. בקרב אלה שאכלו יוגורט כחטיף, במקום חטיף כמו שקית צ'יפס, הסבירות להתפתחות של סוכרת מסוג 2 הייתה נמוכה ב-47%.

 

מחקר שפורסם באוקטובר האחרון בכתב העת היוקרתי British Medical Journal, מצא כי צריכת כמויות גדולות של מוצרי חלב מותססים עם תכולת לקטוז נמוכה כמו יוגורט וגבינה קשורה לשיעורי תמותה נמוכים יותר וסיכון מופחת לשברים, במיוחד בקרב נשים. זאת בעוד שלא נצפה סיכון מופחת לשברים עם צריכה גדולה יותר של חלב ואף נצפה סיכון מוגבר למוות ולשברים באנשים - בעיקר נשים - ששתו כמויות גדולות מאוד של חלב.

 

ניתוח נתונים מ-9 מחקרים התערבותיים שפורסם השנה בכתב העת של איגוד הלב האמריקני Hypertension מצא כי מוצרים המכילים חיידקים פרוביוטיים כמו יוגורט עשויים להפחית את לחץ הדם. ב-2012 חוקרים מאוניברסיטת בוסטון מצאו כי בקרב אנשים שאוכלים כמות יוגורט השווה לפחות למנת יוגורט כל 3 ימים, הסבירות לפתח יתר לחץ דם נמוכה בשליש בהשוואה לאלה שלא אוכלים יוגורט.

 

חשוב מאוד לשים לב לכך שחלק ממוצרי היוגורט דלי השומן מכילים כמויות גדולות של סוכר. 

 

  

BMC Medicine Volume 12

 

סם-הקוסם
07/12/14 7:42

http://www.foodnavigator-usa.com/Markets/Whether-yogurt-is-a-health-food-or-junk-food-depends-on-who-is-talking/?utm_source=newsletter_daily&utm_medium=email&utm_campaign=04-Dec-2014&c=TDUkDMWATNHGewVgnO8f%2BA%3D%3D

ערכו הבריאותי של היוגורט תלוי את מי שואלים.

כנסו לקישורית זו ותבינו מה יש ביוגורט שלא מספרים לכם.

סם-הקוסם
26/11/14 8:21

היוגורט עשיר בחיידקים פרוביוטיים וזה בזכותם!!! החלב שביוגורט רע! מהיא אם כן המשוואה המנצחת? הימנעו מיוגורט או כול מצרך מזון חלבי וטלו תוסף תזונה פרובייטי!

מעניין אם זה בזכות החיידקים המייטיבים שביוגורט, האולי מורידים שעור סוכרת והשמנה.