סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
נפלאות היוגורט
מחקר ענק מצא כי אכילת 2-3 כפות יוגורט בכל יום עשויה להפחית את הסיכון לסוכרת ב-18%
צריכה קבועה של יוגורט עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות סוכרת סוג 2. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת המקוון BMC Medicine.
חוקרים מאוניברסיטת הרווארד התבססו על נתונים משלושה מחקרים תצפיתיים גדולים שנערכו בעבר. ניתוח הנתונים כלל כמעט 200,000 גברים ונשים בגילאי 25 עד 75 שהיו בריאים בתחילת המחקר והיו במעקב במשך עד 30 שנים. במהלך תקופת המעקב, כל שנתיים עד ארבע שנים הנבדקים מילאו שאלונים בהם דיווחו על בריאותם ועל תזונתם בפירוט. במהלך התקופה 15,156 מהנבדקים פיתחו סוכרת סוג 2.
לאחר שלקחו בחשבון משתנים שהיו עלולים להתערב ולהשפיע על התוצאות כמו מידת ההשמנה, עישון, יתר לחץ דם ומאפיינים התנהגותיים ובריאותיים רבים, החוקרים מצאו כי צריכה של מוצרי חלב באופן כללי לא קשורה לסיכון לסוכרת סוג 2. גם כשבחנו בנפרד מוצרי חלב דלי שומן או מוצרי חלב עשירים בשומן לא נמצא קשר בין צריכתם לבין הסיכון להתפתחות המחלה. אבל כשהחוקרים בחנו סוגים מסוימים של מוצרי חלב, הם מצאו כי צריכה של יוגורט קשורה לסיכון מופחת להתפתחות סוכרת.
בשלב הבא החוקרים שילבו את הנתונים שלהם עם נתונים מ-14 מחקרים אחרים שפורסמו עד מרץ 2013 ובחנו את הקשר בין צריכת מוצרי חלב לבין הסיכון להתפתחות סוכרת סוג 2 בקרב יותר מ-450,000 נבדקים.
ניתוח הנתונים חשף כי צריכה של 28 גרם יוגורט בכל יום קשורה לסיכון נמוך ב-18% למחלה. ייתכן שההשפעה המיטיבה של צריכת יוגורט נובעת מהחיידקים הפרו-ביוטיים שהוא מכיל.
אכילת 28 גרם יוגורט בכל יום נקשרה לסיכון נמוך ב-18% לסוכרת. מוצרי חלב אחרים לא הפחיתו את הסיכון (צילום: Shutterstock)
המחקר אומנם מצא קשר בין צריכת יוגורט באופן קבוע לבין סיכון מופחת לסוכרת, אך מחקר שכזה לא יכול להוכיח כי מדובר בקשר של סיבה ותוצאה. כדי להוכיח שהיוגורט עצמו אכן מפחית סיכון לסוכרת נדרשים מחקרים התערבותיים מבוקרים, בהם נבדקים יתבקשו לצרוך יוגורט במשך תקופה ארוכה ויושוו לנבדקים עם מאפיינים דומים שיקפידו על אותה תזונה פרט ליוגורט.
המחקר מחזק מחקרים קודמים שהראו כי לצריכת יוגורט עשויות להיות הטבות בריאותיות שלא קיימות עם צריכת מוצרי חלב אחרים. מחקר שפורסם בתחילת השנה בכתב העת Diabetologia מצא כי אכילת יוגורט עשויה להפחית את הסיכון לסוכרת בכרבע. החוקרים עקבו במשך 11 שנים אחר כ-4,500 מבוגרים בריטים. לאחר שהם לקחו בחשבון משתנים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות כמו השמנה והיסטוריה משפחתית של סוכרת, נמצא כי יוגורט קשור לסיכון נמוך ב-28% למחלה. ההשפעה הזו הייתה קיימת באנשים שאכלו בממוצע 4 וחצי מנות סטנדרטיות של 125 גרם יוגורט בכל שבוע. בקרב אלה שאכלו יוגורט כחטיף, במקום חטיף כמו שקית צ'יפס, הסבירות להתפתחות של סוכרת מסוג 2 הייתה נמוכה ב-47%.
מחקר שפורסם באוקטובר האחרון בכתב העת היוקרתי British Medical Journal, מצא כי צריכת כמויות גדולות של מוצרי חלב מותססים עם תכולת לקטוז נמוכה כמו יוגורט וגבינה קשורה לשיעורי תמותה נמוכים יותר וסיכון מופחת לשברים, במיוחד בקרב נשים. זאת בעוד שלא נצפה סיכון מופחת לשברים עם צריכה גדולה יותר של חלב ואף נצפה סיכון מוגבר למוות ולשברים באנשים - בעיקר נשים - ששתו כמויות גדולות מאוד של חלב.
ניתוח נתונים מ-9 מחקרים התערבותיים שפורסם השנה בכתב העת של איגוד הלב האמריקני Hypertension מצא כי מוצרים המכילים חיידקים פרוביוטיים כמו יוגורט עשויים להפחית את לחץ הדם. ב-2012 חוקרים מאוניברסיטת בוסטון מצאו כי בקרב אנשים שאוכלים כמות יוגורט השווה לפחות למנת יוגורט כל 3 ימים, הסבירות לפתח יתר לחץ דם נמוכה בשליש בהשוואה לאלה שלא אוכלים יוגורט.
חשוב מאוד לשים לב לכך שחלק ממוצרי היוגורט דלי השומן מכילים כמויות גדולות של סוכר.
סם הקוסם
http://www.foodnavigator-usa.com/Markets/Whether-yogurt-is-a-health-food-or-junk-food-depends-on-who-is-talking/?utm_source=newsletter_daily&utm_medium=email&utm_campaign=04-Dec-2014&c=TDUkDMWATNHGewVgnO8f%2BA%3D%3D
ערכו הבריאותי של היוגורט תלוי את מי שואלים.
כנסו לקישורית זו ותבינו מה יש ביוגורט שלא מספרים לכם.
סם הקוסם
היוגורט עשיר בחיידקים פרוביוטיים וזה בזכותם!!! החלב שביוגורט רע! מהיא אם כן המשוואה המנצחת? הימנעו מיוגורט או כול מצרך מזון חלבי וטלו תוסף תזונה פרובייטי!
ד"ר דינה ראלט PhD
מעניין אם זה בזכות החיידקים המייטיבים שביוגורט, האולי מורידים שעור סוכרת והשמנה.