סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
נפלאות החומץ
צריכת חומץ יחד עם הארוחה מפחיתה את רמות הסוכר לאחר האכילה וגם את התיאבון
חוקרים מאוניברסיטת אריזונה מצאו שצריכת כמות קטנה של חומץ יחד עם ארוחה המכילה פחמימות, מפחיתה את רמת הסוכר לאחר האכילה וגם את התיאבון, ואיתו את הצריכה הקלורית היומית.
עשרה משתתפים בריאים קיבלו משקה פשוט שהכיל 20 גרם חומץ תפוחים רגיל שעורבב עם 49 גרם מים, מיד אחרי ארוחת בוקר שכללה בייגל וכוס מיץ תפוזים. במשך השעתיים שאחרי הארוחה, רמות הסוכר בדם של המשתתפים נמדדו כל 30 דקות.
לשם להשוואה, המשתתפים נבדקו בימים אחרים, לאחר שעם הארוחה שתו משקה שלא הכיל חומץ תפוחים אלא חומצה אצטית.
כשהנבדקים שתו את חומץ התפוחים מיד לאחר האוכל, כעבור שעה רמות הסוכר היו נמוכות ב- 35% מאשר לאחר ששתו את המשקה שלא הכיל חומץ. בנוסף, כאשר הנבדקים שתו חומץ תפוחים, צריכת הקלוריות שלהם במשך אותו יום פחתה בכ- 300 קלוריות בממוצע, בהשוואה לימים בהם שתו את משקה הדמה. תוצאות דומות התקבלו כאשר החוקרים ביצעו את אותו הניסוי גם עם חולי סוכרת סוג 2.
מחקר זה מחזק את תוצאותיו של ניסוי שנערך בשוודיה, שהראה כי החומץ מקנה תחושת שובע ומפחית רמות אינסולין אחרי אכילת לחם לבן.
כדי לקבל את ההשפעות הבריאותיות המלאות של החומץ, מומלץ להשתמש בחומץ טבעי שהוא בריא יותר ולצרוך את החומץ יחד עם האוכל.
Ann Nutr Metab. 2010, 56(1), 74-79
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט
denur1
ממתן מאד את עלית הסוכר כאשר נלקח בסמוך לאכילה, אני שותה לפני האכילה באותם מקרים בודדים של הפרזה בכמות הפחממות.
הבעיה היא הטעם שלא ממש אהוב עלי.
אין לחומץ שום השפעה כאשר נלקח ללא קשר לאוכל, לפחות אצלי.
ד"ר דינה ראלט PhD
עוד מחקר המראה כי חומץ עוזר לסוכרתיים בהורדת סוכר.
http://www.diabetesincontrol.com/index.php?option=com_content&view=article&id=15178&catid=1&Itemid=17