חוט שדרה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
נפגעי חוט שדרה רבים בסיכון לתת תזונה
בקרב נפגעי חוט שדרה יש שכיחות גבוהה של תת תזונה העשויה להשפיע, בין היתר, על תוצאות השיקום
קיימים גורמים רבים לתת תזונה באנשים עם פגיעה בחוט השדרה, בהם שינויים מטבוליים שמתרחשים בגוף לאחר הפגיעה, מצבו הרפואי הכללי של האדם וגם כמובן - התזונה עצמה. בנוסף, הוכח כי גורמים כגון, גיל, התערבויות טיפוליות, רמת השכלה ומעמד חברתי-כלכלי, עלולים להשפיע על הסיכון לחסר תזונתי.
המחקר החדש שפורסם בכתב העת British Journal of Nutrition ביקש לאמוד את השכיחות של הפרעות תזונה בנפגעי חוט שדרה באמצעות מספר כלים: סולם MUST Malnutrition Universal Screening Tool המשמש לאומדן תת תזונה ו- BMI.
במחקר השתתפו 150 נפגעי חוט שדרה מארבעה מרכזים שיקומיים. המידע נאסף באמצעות שאלון. לכל משתתף במחקר חושב BMI, נקבע ציון סיכון תזונתי באמצעות ה-MUST וגם נבדקו דגימות דם.
החוקרים מצאו כי בקבלה לשיקום, 44% מהאנשים סבלו מתזונה לקויה או היו בסיכון לתת תזונה. החוקרים גם בדקו איזה מצבים רפואיים עלולים להשפיע על המצב התזונתי ומצאו כי הסיכון לתזונה לקויה היה גבוה יותר באנשים עם פגיעה "גבוהה" בחוט השדרה (טטראפלג ופראפלג גבוה) לעומת אנשים עם פגיעה "נמוכה" (פראפלג) - 61% לעומת 34%. כמו כן, הסיכון היה גבוה יותר אצל אנשים שנזקקו לתמיכה נשימתית - 56% אצל אנשים שנזקקו לטרכיאוסטומי לעומת 39% אצל אנשים שנשמו באופן ספונטני. עוד עלה מהנתונים כי 45% מהאנשים היו בסיכון לעודף משקל או השמנה.
הנתונים מראים כי הפרעות תזונה נפוצות יותר בנפגעי חוט שדרה לעומת אנשים המאושפזים בבית חולים כללי, מה שמוכיח כי אנשים עם פגיעה בחוט השדרה פגיעים לפתח מצבים של הפרעות תזונה שונות. מכיוון שלהפרעות תזונתיות עלולות להיות השפעות ארוכות טווח, בין היתר גם על תוצאות השיקום של הפרט, יש למקם את הנושא כחלק חשוב בשיקום נפגעי חוט שדרה.
שלמה2
אנה רייזמן
שכחתי לצרף את הלינק..
http://www.camoni.co.il/index.php?idr=400&p=5379
אנה רייזמן
גם כדי להיפטר מהעודף משקל וגם כדי להישאר בכושר, ממליצה לקרוא את הכתבה הזאת
בהצלחה
שלמה2
כאחד שהיה מונשם כשלושה שבועות, ללא ספק להתחיל לחזור לאכילה מסודרת, ובפרט כאשר אתה גם שוכב בהתחלה המון זה גם פוגע בתיאבון. אבל היום [לאחר שלוש שנים] יש לי עודף משקל.