הפרעות אכילה
מנהלי קהילה
נלחמים באשליות
בבריטניה קוראים להוספת סימני אזהרה על תמונות שעברו ריטוש. נראה כי מדובר במגמה עולמית
כמה פעמים הסתכלת על שער המגזין וחלמת להגיע למידותיה של הדוגמנית? בימים אלה, כשתוכנות המחשב מעורבות כמעט בכל צילום שמתפרסם בפרסומות ובמגזינים, סביר להניח שאפילו הדוגמנית עצמה לא חולמת להצטמצם להיקפים שנראים בצילום.
לאחרונה, המאבק העולמי בתעשיית האשליות שמביאה לעליה בשכיחות הפרעות האכילה- עולה הילוך.
"הקולג' המלכותי של הפסיכיאטרים", ארגון מוביל לבריאות הנפש בבריטניה, קרא לאחרונה להוספת סימני אזהרה על תמונות של דוגמניות וסלבריטאים ששופצו באופן דיגיטאלי באמצעות תוכנות מחשב, בניסיון לעזור במלחמה נגד הפרעות אכילה. מטרת המהלך להעלות מודעות לתדירות בה מבוצעות מניפולציות דיגיטאליות כאלה לשיפור התמונות, ולעזור לעצור אנשים שמנסים להגיע לשלמות פיזית בלתי ניתנת להשגה.
הארגון גם קרא לממשלה הבאה להרכיב פורום של פוליטיקאים, מומחים ונציגי עולם התקשורת והפרסום, לפיתוח קוד אתי לעורכים בנושא ייצוג ודימוי הגוף בתקשורת.
הקריאה להוספת האזהרה בבריטניה מתרחשת מספר חודשים לאחר שהוגשה הצעת חוק צרפתית המבוססת על אותו עיקרון. לפי הצעת החוק כל התמונות ה"משופרות" ילוו בכיתוב המצהיר על כך ש"התמונה עברה עיבוד כדי לשנות את הופעתו הפיסית של אדם". מי שיפר את החוק, צפוי לקנס גבוה.
ומה אצלנו? לפני מספר חודשים חברי הכנסת רחל אדטו מקדימה ודני דנון מהליכוד, בשיתוף עם סוכן הדוגמניות עדי ברקן, הגישו הצעת חוק הקוראת לאסור על "שיפוץ" באמצעות תוכנת מחשב של מידות הדוגמנים לצרכים פרסומיים ומסחריים, וכן לאסור על סוכנויות דוגמנות להעסיק דוגמנים מתחת למשקל מסוים. בקרוב תעלה ההצעה מול ועדת שרים לענייני חקיקה, אך נראה כי הסיכויים שהחוק יעבור את כל שלבי החקיקה קלושים.