מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גרשון פינק
מנהל יחידת הריאות במרכז הרפואי קפלן.
אורנה יריב
אורנה יריב
www.PhysioClick.co.il יועצת בכירה לפיזיותרפיה. פיזיותרפיסטית משנת 1989. בעלים, מנכל״ית ויזמית של פיזיוקליק- PhysioClick : המרכז הארצי לייעוץ מהיר, לווי והתאמה של פיזיותרפיה פרטית, מתוך מאות פיזיותרפטרפיסטים פרטיים בכל הארץ ובכל התחומים. טיפול בקליניקה, ביקור בית או יעוצי פיזיותרפיה און ליין . www.PhysioClick.co.il מרצה בכנסים וקורסים בארץ ובחו״ל למדתי באוניבסיטת תל-אביב ובית חולים "אסף הרופא".  מאז עוסקת בעיקר בחולי ריאות בגילאים השונים. בעבר 10 שנים במכון פיזיותרפיה ב"מכבי" בתחום האורטופדי, ובבית חולים ״ לניאדו״ בשיקום ריאות ובמחלקת ילדים בתחום הנשמתי. כל 30 שנות עבודתי עשיתי אלפי ביקורי בית למטופלים שסבלו מבעיות מכל הסוגים: בעיות אורטופדיות, נשימתיות, תפקודיות ועוד. שנים רבות טיפלתי בחולי CF כולל ליווי לחו"ל להשתלת ריאות. השיתתפתי בקורסי ריאות וכנסים רבים בארץ ובבלגיה. חברה באירגון ERS האירופאי למחלות ריאה. מוזמנים: https://physioclick.co.il
כמונינשימהחדשותניתן להשתיל איברים עם זיהום חיידקי

ניתן להשתיל איברים עם זיהום חיידקי

"ידיעות אחרונות": בשל המחסור באיברים להשתלות מותר לקחת איברים מתורמים שהיו נגועים בזיהום חיידקי


מותר להשתיל כליות גם אם יש חשד שהן נגועות בחיידק בתנאי שהוא רגיש לפחות לשני סוגי אנטיביוטיקה (צילום: אתר panthermedia)
מותר להשתיל כליות גם אם יש חשד שהן נגועות בחיידק בתנאי שהוא רגיש לפחות לשני סוגי אנטיביוטיקה (צילום: אתר panthermedia)

 

בישראל קיים מחסור באיברים להשתלה וחולים רבים ממתינים לאיברים שיצילו את חייהם. העיתון "ידיעות אחרונות" חושף היום כי משרד הבריאות מיישם פתרון מהפכני ושנוי במחלוקת: לפי נוהל חדש מעכשיו מותר יהיה לקחת איברים להשתלה גם מחולים שלקו בזיהום חיידקי עמיד לאנטיביוטיקה, תחת כמה מגבלות.

 

חולים הזקוקים להשתלה סובלים ממחלות קשות שגורמות למצבם הרפואי המורכב. אם הם זוכים לקבל תרומה של איבר, הם צריכים ליטול כל חייהם תרופות המדכאות את מערכת החיסון כדי למנוע את דחיית האיבר. בגלל שהתרופות מדכאות את מערכת החיסון, הם חשופים במיוחד לפגיעתם של חיידקים ונגיפים העלולים לסכן את חייהם.

 

תורמי איברים פוטנציאליים מאושפזים לרוב ביחידות לטיפול נמרץ. שם נדבקים רבים מהם בחיידקים המוגדרים "עמידים בפני אנטיביוטיקה"- חיידקים שאינם מגיבים לחלק או לרוב סוגי האנטיביוטיקה המקובלים, אם כי ברובם ניתן להילחם באמצעות סוגים ספציפיים וחדשניים של אנטיביוטיקה.

 

עד היום אסר המרכז הלאומי להשתלות, להשתמש באיבריהם של תורמים כאלה מחשש שחיידקים מסוכנים יעברו למושתלים. על פי הפרסום, המצב משתנה כעת. נוהל חדש של המרכז הלאומי להשתלות ושל האיגוד הישראלי למחלות זיהומיות מאשר שימוש באיבריהם של חולים שנדבקו במחלות זיהומיות.

 

לפי הנוהל, אם תורם איברים פוטנציאלי נמצא ביחידה לטיפול נמרץ יותר מארבעה או מחמישה ימים, יש לסרוק את רקמותיו כדי לבדוק אם הוא נשא של חיידקים העמידים לסוגים שונים של אנטיביוטיקה. גם במקרה שהוא נשא של חיידקים או כבר חולה, ניתן להשתמש באיבריו להשתלה, בכמה מגבלות. לדוגמא: אם החיידקים נמצאים בתוך הכיח שלו, אין להשתיל את ריאותיו או לבו. לעומת זאת, מותר להשתיל את כליותיו גם אם יש חשד שהן נגועות בחיידק כזה, בתנאי שמדובר בחיידק שרגיש לפחות לשני סוגים של אנטיביוטיקה.

 

 

לכתבה המלאה באתר YNET

 

 

 

עריכה: אלה הר-נוי