מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותניתוחים לאחר המוות חשפו את ההשפעות האפשריות של תזונה על המוח

ניתוחים לאחר המוות חשפו את ההשפעות האפשריות של תזונה על המוח

מחקר המבוסס על בדיקת רקמות מוח של מאות נפטרים העלה כי התזונה הים תיכונית ודיאטת MIND קשורות לסיכון מופחת להתפתחות נזקים במוח שמאפיינים אלצהיימר. איזה מזון נקשר להשפעה הגדולה ביותר?


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

בשנים האחרונות מצטברים יותר ויותר מחקרים שמצביעים על היתרונות הבריאותיים של תזונה המבוססת בעיקר על הצומח ועל שומנים חד בלתי רווים, ובהם הפחתת הסיכון לפתח סוגים שונים של דמנציה.

 

כעת מתפרסם מחקר חדש ולפיו נראה שלאנשים שהתמידו בתזונה בריאה המבוססות על פירות וירקות – בדגש על ירקות עליים ירוקים, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, שמן זית ודגים – כמו תזונה ים תיכונית או דיאטת MIND – יש פחות סבכי טאו ומשקעים של החלבון עמילואיד-בטא במוח. סבכי טאו ומשקעים של עמילואיד-בטא (פלאקים) במוח הם פתולוגיות אופייניות למחלת אלצהיימר.

 

דיאטות בריאות למוח

 

תזונה ים תיכונית היא הכוכבת הגדולה של השנים האחרונות, לאחר שמחקרים רבים הדגימו השפעות מיטיבות שונות של תזונה זו על הבריאות.

 

התזונה הים תיכונית מבוססת על צריכה גבוהה של מזון מן הצומח בצורתו הלא-מעובדת: ירקות ופירות טריים, דגנים מלאים, קטניות (כגון שעועית, עדשים וחומוס), אגוזים וגרעינים ועשבי תיבול, לצד צמצום צריכת שומנים רווים המצויים במזונות כגון בשר אדום וחמאה, כאשר מקור השומן העיקרי הוא שמן זית - כלומר שומן חד בלתי רווי.

 

עוד על תזונה ים תיכונית

 

דיאטת MIND היא דיאטה שמטרתה למנוע אלצהיימר באמצעות צריכת מזונות בריאים למוח. הדיאטה משלבת שתי דיאטות מוכחות: דיאטת DASH ותזונה ים תיכונית, ומתמקדת במזונות בכל אחת מהן שנמצא כי הם משפיעים באופן ספציפי על בריאות המוח. הדגש הוא על אכילת מזונות השייכים לעשר קבוצות מזונות הבריאים למוח, במיוחד ירקות ירוקים עליים, פירות יער, כל הירקות האחרים, אגוזים, שעועית, דגנים מלאים, דגים, עוף, שמן זית ויין. במקביל, יש להימנע ממזונות השייכים לחמש קבוצות המזונות שאינם בריאים: בשר אדום, חמאה ומרגרינה, גבינות, מאפים ומתוקים ומזון מהיר או מטוגן.

 

ניתוחי מוח לאחר המוות

 

במחקר החדש שממצאיו פורסמו אתמול (ד) בכתב העת Neurology, החוקרים מאוניברסיטת רוש בארה״ב ניתחו את מוחם של 581 אנשים מבוגרים שהסכימו לתרום את גופם למחקר לאחר המוות.

 

הנבדקים השלימו שאלונים שנתיים שבדקו כמו מזון הם צרכו בקטגוריות שונות של מזונות. על בסיס שאלונים אלה החוקרים דירגו את איכות הדיאטה של כל נבדק והקרבה של הדיאטה לתזונה ים תיכונית או דיאטת MIND.

 

בממוצע, הנבדקים חיו 7 שנים לאחר שהצטרפו למחקר. במהלך הניתוחים שלאחר המוות בחוקרים בחנו את מספר סבכי טאו וכמות המשקעים של עמילואיד-בטא.

 

ניתוח הנתונים העלה כי ההשפעה של התזונה על המוח הייתה גדולה בעיקר על כמויות המשקעים של עמילואיד-בטא.

 

משתתפים עם הציונים הגבוהים ביותר מבחינת קרבה של התזונה לעקרונות של תזונה ים תיכונית היו בממוצע עם משקעי עמילואיד-בטא וסבכי טאו זהים לאלו של אדם צעיר ב-18 שנים בהשוואה לאלו עם הציונים נמוכים ביותר.

 

באשר לדיאטת MIND, משתתפים עם הציונים הגבוהים היו בממוצע עם משקעי עמילואיד-בטא וסבכי טאו זהים לאלו של אדם צעיר ב-12 שנים בהשוואה לאלו עם הציונים נמוכים ביותר.

 

עם כל עלייה של נקודה בציון איכות הדיאטה למשתתפים היו באופן טיפוסי כמויות עמילואיד-בטא וסבכי טאו של אנשים צעירים ביותר מארבע שנים.

 

ירקות עליים ירוקים

 

החוקרים בחנו גם כיצד מזונות מסוימים השפיעו על בריאות המוח ומצאו קשר בין כל אחד מהמזונות המומלצים בדיאטות אלו להפחתת הסיכון לסימני אלצהיימר ברקמות המוח.

 

ההשפעה הגדולה ביותר הייתה לירקות עליים ירוקים כמו קייל, תרד ואורוגלה. אנשים שצרכו 7 או יותר מנות של ירקות ירוקים בשבוע היו עם בריאות מוח השווה לצעירים מהם ב-19 שנים באלו שאכלו את הכמויות המעטות ביותר – עד מנה אחת של ירקות עליים ירוקים בשבוע.

 

המחקר אינו מחקר התערבותי ולכן למרות שנמצא קשר, לא ניתן לקבוע כי מדובר בקשר של סיבה ותוצאה. עם זאת, המחקר מחזק ממצאים ממחקרים קודמים שקשרו דיאטות אלו לסיכון מופחת למחלת אלצהיימר וסוגים אחרים של דמנציה.

 

כך לדוגמה, בסקירת מחקרים שפורסמה בכתב העת Epidemiology בשנת 2013, נמצא שהיצמדות גבוהה לתזונה ים תיכונית קשורה לתפקוד קוגניטיבי גבוה יותר, האטה בהתדרדרות הקוגניטיבית הקשורה לגיל וירידה בסיכון לאלצהיימר.

 

מחקר שפורסם בשנת 2015 מצא כי דיאטת MIND קשורה להפחתה של כ-35% בסיכון לאלצהיימר באנשים שהתמידו בה בצורה מתונה ועד 53% באלה ששמרו עליה בקפדנות.

 

מחקר שפורסם ב-2017 בכתב העת Journal of the American Geriatrics Society שנערך בקרב כמעט 6,000 אמריקאים מבוגרים ובחן את התזונה שלהם ואת התפקוד הקוגניטיבי שלהם העלה כי אלו שהקפידו על דיאטת MIND או תזונה ים תיכונית במידה מתונה הפחיתו את הסיכון שלהם לדמנציה ב-15% ואלו שהתמידו במידה רבה הפחיתו את הסיכון שלהם ב-35% - בהשוואה לאלו שהתזונה שלהם הכי פחות התקרבה לדיאטת MIND או תזונה ים תיכונית.

 

Neurology First published March 8, 2023