מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
ניטרטים בתזונה דווקא טובים לבריאותנו, תומך NO
על NO (ניטריק אוקסיד) ועל למה כדאי לאכול ירקות ירוקים או סלק
מתרבים הקולות הבאים להתמודד עם הנחה שגורה שהניטרטים והניטריטים מזיקים לבריאותנו. למרות שיש נזקים לריכוז מאד גבוה של ניטרטים במי שתייה או בבשר מעובד, נוכחותם בירקות ובצמחים טובה לבריאותנו.
ה- WHO קבע סטנדרט מקסימלי של כמאתיים מ"ג ניטרטים ביום וזאת כדי למנוע נזקים של מי שתייה מזוהמים (למשל, בדשנים כימיים); אלא שרב הניטרטים (~ 75%) בתזונה שלנו מקורם בירקות ובפירות והם דווקא תורמים רבות לבריאותנו.
לכן ההצעה היא לשנות את הגבלת ה-WHO על הניטרטים אם מקורם בירקות ובפירות.
רוויו מקיף על מזונות ועל יכולתם לתמוך בניטריק אוקסיד NO שבגופנו.
Nitric Oxide. 2010, 22(2),110-9
ועוד רוויו על ניטרטים, ניטריטים תזונה וריפוי.
Nat Chem Biol. 2009, 5(12), 865-869
במחקר על הבריאות שבתזונת ירקות ופירות הראו החוקרים שאפילו ניטרטים בריכוז של מעל 1000 מ"ג ליום אינו מזיק לבריאות ולכן לא קשה להבין את מקורה של ההצעה לשנות את סטנדרט ה- WHO.
Am J Clin Nutr, 2009 90: 1-10
הרעיון על יעילותם של הניטרטים לבריאותנו, הולך ותופס תאוצה כמו למשל המחקר שהראה כי ניטרטים בתזונה מגבירים כושר...כדאי לאכול סלק.
J Appl Physiol, 2009, 107(4), 1144-1155
וכמו גם, שתוסף ניטרטים קבוע מפחית חומרת התקפי לב.
Eur Heart J, 2010, 31(4), 430-438
ועוד, על איך הניטריטים/ניטרטים משפרים נזקי כלי דם מה שמסביר את הבריאות של אכילת ירקות ירוקים.
J Clin Invest, Published Mar 23, 2011
או ההסבר על תרומתם הנוספת של הירקות לבריאות סוכרת/השמנה/מחלות לב בגלל ריכוז הניטרטים הגבוה שבהם וזמינות ה- NO (ניטריק אוקסיד) שזה מאפשר.
Med Hypotheses. 2009, 73(5), 794-796
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט
עמית אלתם
והנה פתאום ניטריטים זה בריא,האם רק ניטריטים מהצומח בריאים או גם מבשר אדום ובאותו נושא האם התוסף ל ארגינין בריא או מסוכן ,לא ברור מתי הוא מייצר amlo ומתי no ,היות ובבדיקה נמצא שיש בעייה בתפקוד שכבה הפנימית של העורקים זה מאוד מעניין