מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותניטרטים, NO והמחלות המטבוליות

ניטרטים, NO והמחלות המטבוליות

למה זה כל כך בריא לאכול הרבה ירקות?


צילום: אתר סטוק פוטוז
צילום: אתר סטוק פוטוז

 

למחקרים על תועלת הירקות לבריאותנו מצטרף מחקר משבדיה המראה איך העשרת התזונה בניטרטים, כשאוכלים למשל הרבה ירקות, תורמת לשיפור הסינדרום המטבולי (סוכרת, לחץ דם גבוה ועוד) בעכברים.


הזמינות של הגז המתוחכם ניטריק אוקסיד NO משפיעה רבות על מצבי חולי כמו השמנה, סוכרת, שומנים בדם או לחץ דם גבוה.
החוקרים הראו שאפשר להגביר את זמינות ה- NO על ידי שפע ניטרטים בתזונה וכך לשפר את הבריאות.

 

הם השתמשו בעכברים עם מוטציה באנזים המייצר NO (כך שהם היו בחוסר זמינות NO) והוסיפו להם תזונה עתירת ניטרטים.
במצב זה, העכברים אכן שיפרו את זמינות ה- NO ובמקביל חלה אצלם הטבה במצב הפרה-סוכרתי, וירידה בצבירת שומן בטני וברמות הטריגליצרידים.
בחולדות נראתה במצב כזה גם ירידה בלחץ הדם.


התוצאות מסבירות איך תזונה עתירת ירקות קשורה עם הטבות בריאותיות רבות ולמה היא מייטיבה עם חולי לב וסוכרתיים.


Proc Natl Acad Sci U S A, online before print September 27, 2010
 

 ובניסוי אחר עם מבוגרים מעל גיל 70 הראו עם MRI שתזונה עתירת ניטרטים (מיץ סלק) הגבירה את זרימת הדם במח.

Nitric Oxide, Nov. 2010 in press

 

עוד מידע מחקרי על ה- NO והמודל התקשורתי שלו בגוף.

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

עוד ייתרון לשיזוף -  מחקר חדש (ינואר 2014) מראה על תוספת של NO מאתרי איחסון שבעור עם החשיפה לשמש.

http://www.the-scientist.com//?articles.view/articleNo/38915/title/Light-Lowers-Blood-Pressure/

http://www.sciencedaily.com/releases/2014/11/141106082726.htm

מיקי-ב.
09/10/10 8:43

 אני מבין שבמקום להאכיל את העכברים חסה הם נתנו להם סודיום ניטראט.
כמובן שתמיד עדיף חסה אבל האם לדעתך יש מקום לשקול צריכת התוסף?
ועוד שאלה, עד כמה שידוע לי בבשרים מעושנים (שלא לומר שפק) יש ניטריטים שמקובל להתייחס אליהם כגורמי נזק אז אולי הם בעצם בעלי אפקט חיובי?