סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
ניטרטים, NO והמחלות המטבוליות
למה זה כל כך בריא לאכול הרבה ירקות?
למחקרים על תועלת הירקות לבריאותנו מצטרף מחקר משבדיה המראה איך העשרת התזונה בניטרטים, כשאוכלים למשל הרבה ירקות, תורמת לשיפור הסינדרום המטבולי (סוכרת, לחץ דם גבוה ועוד) בעכברים.
הזמינות של הגז המתוחכם ניטריק אוקסיד NO משפיעה רבות על מצבי חולי כמו השמנה, סוכרת, שומנים בדם או לחץ דם גבוה.
החוקרים הראו שאפשר להגביר את זמינות ה- NO על ידי שפע ניטרטים בתזונה וכך לשפר את הבריאות.
הם השתמשו בעכברים עם מוטציה באנזים המייצר NO (כך שהם היו בחוסר זמינות NO) והוסיפו להם תזונה עתירת ניטרטים.
במצב זה, העכברים אכן שיפרו את זמינות ה- NO ובמקביל חלה אצלם הטבה במצב הפרה-סוכרתי, וירידה בצבירת שומן בטני וברמות הטריגליצרידים.
בחולדות נראתה במצב כזה גם ירידה בלחץ הדם.
התוצאות מסבירות איך תזונה עתירת ירקות קשורה עם הטבות בריאותיות רבות ולמה היא מייטיבה עם חולי לב וסוכרתיים.
Proc Natl Acad Sci U S A, online before print September 27, 2010
ובניסוי אחר עם מבוגרים מעל גיל 70 הראו עם MRI שתזונה עתירת ניטרטים (מיץ סלק) הגבירה את זרימת הדם במח.
Nitric Oxide, Nov. 2010 in press
עוד מידע מחקרי על ה- NO והמודל התקשורתי שלו בגוף.
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט
ד"ר דינה ראלט PhD
עוד ייתרון לשיזוף - מחקר חדש (ינואר 2014) מראה על תוספת של NO מאתרי איחסון שבעור עם החשיפה לשמש.
http://www.the-scientist.com//?articles.view/articleNo/38915/title/Light-Lowers-Blood-Pressure/
ד"ר דינה ראלט PhD
http://www.sciencedaily.com/releases/2013/11/131105151615.htm
ד"ר דינה ראלט PhD
http://www.sciencedaily.com/releases/2014/11/141106082726.htm
מיקי ב.
אני מבין שבמקום להאכיל את העכברים חסה הם נתנו להם סודיום ניטראט.
כמובן שתמיד עדיף חסה אבל האם לדעתך יש מקום לשקול צריכת התוסף?
ועוד שאלה, עד כמה שידוע לי בבשרים מעושנים (שלא לומר שפק) יש ניטריטים שמקובל להתייחס אליהם כגורמי נזק אז אולי הם בעצם בעלי אפקט חיובי?