מתכונים לנשים לחג השבועות
עוגת גבינה / מלכה שדלצקי והניה כספי
המתכון עבר מחברה לחברה – וכל חברה הוסיפה את הטיפ שלה .
חומרים :
500 גרם גבינה 9%
1 חבילת שמנת מתוקה
2 שקיות וניל
4 כפות קמח
5 ביצים
1/4 כוס סוכר
1/4 מרגרינה או חמאה
פירורי ביסקוויטים – לפי הטעם .
לאפית העוגה משתמשים בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.
אופן ההכנה :
את החלבונים יש להקציף עם 1/3 כוס סוכר .ובקערה נפרדת מערבבים בעזרת מיקסר את שאר החומרים.
מניחים את פירורי הביסקוויטים בתבנית יחד עם כל החומרים ו 3/4 מקצף החלבונים את השארית מניחים מעל .
מחממים בתנור 180 מעלות, למשך שעה .
הטיפ:
מוצאים את העוגה מהתנור – ועם מגבת דקה מכסים ובעזרת האצבעות מכניסים לצדדים, לאחר מספר דקות מחזירים לתנור עד שהעוגה תתקרר – וזה גורם לעוגה לא לצנוח.
עוגת אטריות / מירים לנדר
טעימה גם חמה וגם קרה – מתאים לכל הזדמנות .
חומרים:
200 גרם איטריות רחבות .
1 כוס סוכר
50גרם מרגרינה
1 כוס צימוקים .
2 חבילת גבינה 9% או 5% .
4 ביצים
קינמון – לפי הטעם .
לבשל את האטריות בהתאם להוראות , לסנן (לא לשטוף) לצנן ולהוסיף את שאר החומרים ולערבב.
לאפות בתבנית מלבנית משומנת , בחום בינוני כשעה .
בתיאבון.
עוגת גבינה / מירים לנדר .
הופץ על ידי ילדה בקיבוץ ובארה"ב .
לבסיס העוגה:
חומרים :
250 גרם ביסקויט "פטי בר" .
100 גרם חמאה
אופן ההכנה :
לפורר דק את הביסקוויטים (בבלנדר), להוסיף את החמאה לערבב ולהדק בתבנית .
לשים במקרר עד שהבסיס נעשה קשה . (אפילו יום שלם).
למילוי:
3 גיבעי גבינה 5% או 9% .
1 סוכר וניל
1 כוס סוכר
1 כפית גרירת לימון
1 חפיסת ג'ילטין לימון (14 גרם)
1/3 כוס מים חמים .
1 שמנת מתוקה
להקציף את השמנת יחד עם 2 כפות סוכר . להוסיף את שאר החומרים לשפוך על הבסיס שהכנו קודם.
לאפות בתנור כ- שעה .
ניתן לקשט את העוגה עם אגוזים טחונים דק.