מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותמחקר: צום לסרוגין יעיל לירידה במשקל

מחקר: צום לסרוגין יעיל לירידה במשקל

חוקרים אמריקאים מצאו כי דיאטת צום מתונה יחסית שמבוססת על אכילה במשך 10 שעות ובהמשך הקפדה על צום למשך 14 שעות – מסייעת להורדה במשקל


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

בשנים האחרונות עולה קרנן של "דיאטות צום" שונות לצורך הורדה במשקל, לרבות דיאטות שכוללות אכילה וצום לסירוגין למשך מספר שעות/ ימים בשבוע, וזאת לצד מחקרים שמתריעים כי דיאטות צום עלולות להוביל להפרת האיזון המטבולי בגוף ולחסרים תזונתיים וצריכות להתבצע תחת בקרה מקצועית.

 

עתה מצאו חוקרים אמריקאים מתכון מוצלח לדיאטת צום סולידית יחסית, שמבוססת על אכילה למשך עשר שעות ובהמשך צום ל-14 שעות, כשהצום בשעות 18:00 בערב ועד 8:00 בבוקר למחרת.

 

החוקרים מאוניברסיטת קליפורניה וממכון Salk ללימודים ביולוגיים בסן דייגו בחנו את משטר הדיאטה בקבוצה של 19 נבדקים בגיל 59 בממוצע (13 גברים ו-6 נשים) עם משקל עודף ולפחות שלושה מהמצבים הרפואיים הכרוניים שמאפיינים את התסמונת המטבולית – לרבות רמות גבוהות של סוכר בדם, רמות גבוהות של כולסטרול רע LDL ויתר לחץ דם, מה שהעמיד אותם בקבוצת סיכון להתפתחות סוכרת ומחלות לב וכלי דם.

 

לנבדקים הומלץ לדבוק בדפוס של אכילה בין השעות 8:00 בבוקר ל-18:00 בערב בלבד, תוך הקפדה על שתיית מים בשעות הצום – בין 18:00 בערב ועד 8:00 בבוקר למחרת. הנבדקים נקראו לתעד את כלל המזונות שצרכו לפי שעות היום באמצעות אפליקציה ייעודית וכן לדווח על איכות שנתם בלילה. הנבדקים לא נתבקשו לשנות את המזונות שהם צורכים, אלא רק את שעות האכילה.

 

נמצא כי במעקב לאחר שלושה חודשים של דיאטת צום זו – דיאטת 14-10 – חלה ירידה של 3% במשקל גופם של הנבדקים (ירידה במשקל הממוצע מ-97.8 ק"ג ל-94.5 ק"ג) לצד ירידה של 4% בהיקף המותניים המעידה על ירידה בשומן הביטני. ירידה זו לוותה בירידה של 1.09 במדד ההשמנה BMI וירידה של 1% באחוזי השומן בגוף.

 

למרות שלא נתבקשו לצמצם בכמות המזונות – נמצא כי תחת המשטר החדש הנבדקים צרכו 8.6% פחות קלוריות – ככל הנראה על רקע ההמנעות מאכילה/ זלילה בשעות הלילה.

 

לצד מדדים אלה, בדיקות דם העלו כי רמות השומנים בדם ירדו אצל הנבדקים, לרבות ירידה של 11% ברמות הכולסטרול הרע, וכן חלה ירידה בלחץ הדם – ירידה של 4% בלחץ הדם הסיסטולי וירידה של 8% בלחץ הדם הדיאסטולי, וכן ירידה של 5% ברמות הסוכר בדם וירידה של 2% בערכי ההמוגלובין המסוכרר HbA1C.

 

הנבדקים דיווחו גם על שיפור באיכות השינה ועל עלייה ברמות האנרגיה במשך היום. זמן השינה עלה ב-3% בתום ההתערבות מ-437 דקות ל-450 דקות בממוצע בלילה.

 

בשלושת החודשים, החוקרים זיהו אצל הנבדקים חריגה ו"שבירה" של הצום בשעות הערב והלילה ב-7% מהימים. כמו כן, החוקרים מציינים כי רבים מהנבדקים צרכו תרופות בתקופת המחקר – 79% נטלו סטטינים להורדת כולסטרול ו63% נטלו תרופות להורדת לחץ הדם

 

המחקר נתמך בין השאר על ידי הקולג' האמריקאי לקרדיולוגיה (ACC) והמכון הלאומי לבריאות בארה"ב (NIH), וממצאיו מדווחים בגיליון דצמבר 2019 של כתב העת Cell Metabolism.

 

פירוק לקטונים

 

בראיון לתקשורת האמריקאית אמרה אחת החוקרות, פרופ' ס'אצידננדה פנדה כי "אנו מופתעים ששינוי כה קטן בזמני האכילה מוביל לתרומה גדולה כל כך לבריאות". 

 

החוקרים אינם יודעים בבירור מדוע צום של 14 שעות בלבד ביממה מוביל לירידה במשקל ובשומן הביטני, אך משערים כי בפרק זמן מוגבל זה של צום ממזון בלבד – נוצר חלון הזמנים שמאפשר את מיצוי השימוש בגלוקוז (סוכר) כמקור אנרגיה והתחלת השימוש במאגרי השומן העודף בגוף כמאגרי אנרגיה – מה שמאפיין צומות בכלללם – כשהגוף מפרק את השומנים העודפים לקטונים שמשמשים מקור לאנרגיה ומדכאים את התיאבון, וזאת מבלי להיכנס למצב הסיכוני של קטוזיס מוגבר, שמאפיין תקופות של צום ממושך, שבו קטונים בכמות גבוהה מדי עלולים להוביל לפגיעה באיברים פנימיים, להתפתחות מחלת שיגדון (גאוט) ולאבנים בכליות ואי ספיקת כליות.

 

לאור הממצאים המעודדים, בימים אלה מבוצע מחקר נוסף במימון המכון הלאומי לבריאות בארה"ב (NIH) כדי לבחון את יעילותה של דיאטת הצום 14-10 על מטופלים עם התסמונת המטבולית.

 

הממצאים משיקים לעבודות חדשות נוספות שמצביעות על היעילות בהגבלה של שעות האכילה כאמצעי להרזיה ולשיפור הבריאות. לדוגמה, מחקר אמריקאי מסתיו 2008 העלה כי צום מדי פעם מפחית את הסיכון לסוכרת ומחלות לב. מחקר אמריקאי שנערך על ידי צוות מאוניברסיטאות הרווארד ודיוק, שפורסם בדצמבר 2017 בכתב העת Cell Metabolism  העלה כי דיאטות צום לסירוגין משפיעות לטובה על המיטוכונדריה – האברונים שאחראים על ייצור האנרגיה בתא, וכך עשויות להאריך חיים. גם חוקרים מאוניברסיטאות דרום קליפורניה וטקסס דיווחו ביולי 2015 בכתב העת Cell Metabolism על ממצאי עבודה שהעלתה כי דיאטות צום לסירוגין עשויות לשפר את התפקוד הקוגניטיבי ולמנוע סרטן – על סמך מחקר בעכברים.

 

אכילה ביום 

 

ייתכן שחלק מההשפעה שנצפתה במחקר נבעה גם מהשעות בהן נמנעו הנבדקים מאכילה - שעות הערב והלילה. בעבודה נוספת שפורסמה באפריל 2013 בכתב העת International Journal of Obesity נמצא כי מטופלים בדיאטה שצרכו את הארוחה המרכזית ביום לפני השעה 15:00 – הייתה ירידה גדולה יותר במשקל בהשוואה למטופלים שהורגלו לארוחות ערב גדולות.

 

גם מחקר ישראלי חדש שפורסם לפני חודש העלה כי דיאטה שמתואמת עם שעות האור – כשהארוחת הבוקר מרכזית – עשויה לסייע לסוכרתיים להפחית טיפולים תרופתיים ואינסולין.

 

הנחת החוקרים כי השעון הביולוגי של הגוף – השעון הצירקדי – אחראי אף הוא על התועלת שבהגבלת האכילה לשעות מסוימות בדיאטות צום, וכי שעון ביולוגי זה שמותאם לשעות השמש בחוץ אינו משפיע רק על פעילות המוח, אלא ככל הנראה גם על פעילותם של איברים נוספים בגוף, לרבות איברי מערכת העיכול והלבלב. הפרה של ההתאמה בין השעון החיצוני לשעון הביולוגי בכל הקשור לאכילה, למשל צריכת מזונות מוגברת בשעות הלילה – עלולה להוביל לפגיעה בתפקוד איברים פנימיים ולהצטברות שומנים בגוף ועלייה בסיכון להשמנה.

 

לצד ממצאי המחקר המעודדים, ישנם עדיין דיווחים בספרות הרפואית על סכנות השימוש בדיאטות צום. כך, למשל, באביב 2018 מצאו חוקרים מברזיל כי דיאטות צום להורדה במשקל משבשות את מנגנון הפרשת האינסולין ודווקא מעלות את הסיכון להתפתחות סוכרת סוג 2.

 

 

Cell Metabolism, DOI: 10.1016/j.cmet.2019.11.004

קובי-עזרא
03/02/23 13:12