השמנה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
מתי כדאי לאכול צהריים כדי לרזות?
מחקר: אנשים בדיאטה שאוכלים את ארוחת הצהריים בשעה מוקדמת מרזים יותר מאלה שאוכלים מאוחר יותר
נראה שכדי לרזות צריך לקחת בחשבון לא רק את מה שאוכלים, אלא גם מתי אוכלים. חוקרים מצאו כי אנשים שאכלו ארוחת צהריים בשעה מוקדמת יותר רזו יותר מאלה שאכלו צהריים בשעה מאוחרת יותר - למרות שכמות הקלוריות שצרכו הייתה זהה.
מחקר שנערך בעבר על עכברים מצא כי עכברים שאכלו בשעות מאוחרות יותר ביום ירדו פחות במשקל. המחקר הנוכחי שפורסם בכתב העת International Journal of Obesity, ביקש לבחון אם זמן האכילה משפיע על הירידה במשקל גם בבני אדם.
המחקר עקב אחר 420 אנשים בגיל הממוצע של 42, שהיו שמנים או בעלי עודף משקל, במשך 20 שבועות בהם השתתפו בתוכנית הרזיה. כל המשתתפים צרכו 1,400 קלוריות ביום. כ-40% מהקלוריות היומיות נצרכו בארוחה העיקרית של היום – ארוחת הצהריים.
המשתתפים חולקו לשתי קבוצות: אלה שאכלו בשעה מוקדמת יחסית – לפני 15:00, ואלה שאכלו אחרי 15:00. למרות שצריכת הקלוריות והפעילות הגופנית בשתי הקבוצות הייתה זהה, החוקרים מצאו כי אלה שאכלו מוקדם רזו בממוצע 10 ק"ג, בהשוואה ל-7.7 ק"ג בלבד בקרב אלה שאכלו את ארוחת הצהריים בשעה מאוחרת יחסית.
עוד נמצא כי אנשים שאכלו את ארוחת הצהריים בשעה מאוחרת נטו לאכול פחות בארוחת הבוקר או לדלג עליה וגם היו בעלי פחות רגישות לאינסולין, מה שעשוי להוות גורם סיכון לסוכרת.
לא ברור כיצד זמן האכילה משפיע על מידת הירידה במשקל, אך ייתכן שהסיבות לכך קשורות לשוני במטבוליזם של הגוף או ביכולת שלו לעבד סוכר בהתאם לשעה של היום.
המחקר מחזק את מה שהרמב"ם אמר כבר מזמן: "בבוקר אכול כמו מלך, בצהרים כבן מלך, בערב כאביון". עם זאת, למרות שהמחקר הצביע על קשר בין אכילה מוקדמת להרזיה משמעותית יותר, הוא לא מוכיח כי מדובר בקשר של סיבה-תוצאה, משמע שלא ברור אם זמן האכילה הוא זה שהשפיע בפני עצמו על מידת ההרזיה.
עוד שינויים קטנים שיעזרו לכם לרזות
Int J Obes (Lond). 2013 Jan 29. Epub ahead of print
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט
ד"ר דינה ראלט PhD
עלה עוד מחקר שהראה קשר בין השעון הביולוגי ובין השמנה וסוכרת...נראה שכדאי ללכת לישון מוקדם
peri104