כליות ודיאליזה
מנהלי קהילה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו )
מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב.
בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס.
סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית".
מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י.
בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה
www.profleiba.com
ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.
מובילי קהילה
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים,
כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף!
לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
משקל לידה נמוך קשור עם סיכון מוגבר לפתח מחלת כליות כרונית במהלך החיים
משקל לידה נמוך נמצא קשור עם סיכון מוגבר לפתח מחלת כליות כרונית מאוחר יותר במהלך החיים
16/09/09
תגובות 2(צילום: Shutterstock)
החודש פורסם מאמר מאוסטרליה, שסקר מחקרים שבדקו את הקשר בין משקל הלידה והסיכון לפתח מחלת כליות כרונית במהלך החיים.
הכותבים כללו במאמר מעל 30 מחקרים, שכללו כ-50,000 אנשים ומחקר נוסף שכלל בתוכו מעל 2 מליון אנשים. ב-16 מהמחקרים שנכללו במאמר, נמצא כי באנשים שנולדו במשקל לידה נמוך, קיים סיכון מוגבר בכ-73% לפתח מחלת כליות כרונית במהלך חייהם.
הסיבה לסיכון מוגבר זה אינה ידועה. אחת התאוריות היא כי משקל לידה נמוך קשור בין היתר עם התפתחות פחותה יותר של רקמת הכליה. משמע, אנשים הנולדים עם משקל לידה נמוך נולדים עם מסת כליה פחותה וכמות קטנה יותר של נפרונים לעומת אנשים הנולדים עם משקל לידה גבוה יותר. יתכן כי ההפחתה המולדת במספר הנפרונים המתפקדים קשורה לסיכון המוגבר לפתח מחלת כליות כרונית במהלך החיים.
תרגום ועריכה: ד"ר נעמי לוין-יינה
ד"ר נעמי לוין יינה
נגעת באחד משטחי המחקר הפוריים ביותר והמרגשים ביותר המתקיים בשנים האחרונות, העוסק בהשתלת תאי גזע. כל תא בגוף מקורו מתא-אב או מה שקרוי תא גזע, שעובר תהליכי התמיינות עד לתא הבשל עם התפקוד הספציפי. הרעיון המרכזי של שטח מחקר זה הוא להפיק תאי אב (תאי גזע) עובריים, ולהצליח ולגדל בתנאי מעבדה את האיבר השלם, כפי שקורה במהלך ההתפתחות העוברית. מחקר זה מתרחש לא רק בתחום הכליות, אלא בתחומים רבים מאד, וישנן כבר הצלחות ראשוניות. בתחום הכליות הצליחו כבר לייצר "מיני-כליה" ולהשתילה במודלים של בעלי חיים ולקבל תפקוד כלייתי מסויים. הדרך אומנם עוד ארוכה, אולם אני מקווה שנזכה גם אנחנו לקצור פירותיה...
אברהם פ.
מעניין לדעת, האם טרם נערכו, ניסויים להזרקת נפרונים עובריים (מנפלים), בשלב מאוחר בהתפתחותם, לכליות של ילודים בעלי מספר נמוך של נפרונים, על מנת להגדיל את מספר הנפרונים המתפקדים ? לחילופין, האם הוזרקו נפרונים עובריים (מנפלים) בבוגרים בעלי מספר נמוך של נפרונים על מנת "לחדש" את פעילות הכליה באזורים פגועים פיזית בכליותיהם ?