מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותמשקה קל אחד ביום מעלה סיכון לסוכרת

משקה קל אחד ביום מעלה סיכון לסוכרת

מחקר: שתיית פחית משקה קל המכיל סוכר בכל יום קשורה לסיכון גבוה ב-22% לסוכרת סוג 2


פחית משקה קל ביום מעלה את הסיכון לסוכרת (צילום: Shutterstock)
פחית משקה קל ביום מעלה את הסיכון לסוכרת (צילום: Shutterstock)

ידוע כי משקאות קלים קשורים להשמנה, אך זה כנראה לא הנזק היחיד לו הם גורמים. על כל משקה קל מתוק שאתם שותים באופן יומיומי, הסיכון שלכם לסוכרת עולה ב-22%. כך עולה ממחקר גדול שפורסם בכתב העת Diabetologia.

 

החוקרים מ-Imperial College London השתמשו במידע על 350,000 אנשים משמונה מדינות אירופאיות, שנשאלו על התזונה שלהם - כולל צריכת משקאות. 

 

מהממצאים עולה כי שתיית משקה קל הממותק בסוכר (340 מ"ל – כמות השווה בערך לפחית ממוצעת) ביום, קשורה לסיכון גבוה ב-22% לסוכרת, בהשוואה לשתיית משקה כזה רק פעם בחודש או פחות. כששותים משקה קל יומי נוסף, הסיכון עולה ב-22% נוספים.

 

נראה שהסיכון המוגבר לא נובע רק מהשמנה. כאשר החוקרים לקחו בחשבון את צריכת הקלוריות היומית הכללית ואת מידת ההשמנה של המשתתפים, הסיכון המוגבר ירד, אך רק מעט, ל-18%. 

 

החוקרים לא מצאו קשר בין צריכת מיצי פירות לבין הסיכון לסוכרת.

 

 

Diabetologia, on line first 24th April 2013

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט