מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
  • סרטן השד: השמנה מעלה את הסיכון להישנות המחלה
    סרטן השד: השמנה מעלה את הסיכון להישנות המחלה
  • אורטיקריה כרונית פוגעת משמעותית באיכות החיים
    אורטיקריה כרונית פוגעת משמעותית באיכות החיים
  • היריון ולידה עם טרשת נפוצה – כל המידע
    היריון ולידה עם טרשת נפוצה – כל המידע
  • הליכה יומית עשויה לסייע במניעת דיכאון
    הליכה יומית עשויה לסייע במניעת דיכאון
  • מתי מומלץ להתחיל בטיפול תרופתי נגד השמנה?
    מתי מומלץ להתחיל בטיפול תרופתי נגד השמנה?
  • חדרי כושר, הרמת משקולות ובריאות – מה שחשוב לדעת
    חדרי כושר, הרמת משקולות ובריאות – מה שחשוב לדעת
  • תנודות גדולות במשקל הגוף מסוכנות לחולי לב עם משקל עודף
    תנודות גדולות במשקל הגוף מסוכנות לחולי לב עם משקל עודף
  • מהם גורמי הסיכון, איך מאבחנים ואילו טיפולים חדשים קיימים?
    מהם גורמי הסיכון, איך מאבחנים ואילו טיפולים חדשים קיימים?
  • הבשורה שהסובלים מסרטן שלפוחית השתן מוכרחים להכיר
    הבשורה שהסובלים מסרטן שלפוחית השתן מוכרחים להכיר
  •  לחיות את הרגע, לא את הטיפול - שואריל
     לחיות את הרגע, לא את הטיפול - שואריל
  • מחקר: מוצרי טבק בלעיסה ומציצה מסוכנים לתפקוד הלב
    מחקר: מוצרי טבק בלעיסה ומציצה מסוכנים לתפקוד הלב
  • השמנה: האם טיפול תרופתי הוא הפתרון הכי טוב לטיפול בהשמנה?
    השמנה: האם טיפול תרופתי הוא הפתרון הכי טוב לטיפול בהשמנה?
  • פסוריאזיס מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים בלידה
    פסוריאזיס מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים בלידה
  • ישראליות שזוהו עם סיכון גנטי לסרטן השד קיבלו הסברים לא מספקים
    ישראליות שזוהו עם סיכון גנטי לסרטן השד קיבלו הסברים לא מספקים
  • הרגע שבו החלטתי: מסע אישי של התמודדות עם השמנה ושינוי בריאותי
    הרגע שבו החלטתי: מסע אישי של התמודדות עם השמנה ושינוי בריאותי

טרשת נפוצה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
כמוניטרשת נפוצהחדשותמריחואנה לטרשת נפוצה

מריחואנה לטרשת נפוצה

מחקר: קנביס רפואי משפיע לטובה על סימפטומים של טרשת נפוצה, גם כשלא צורכים אותו בעישון


כ-30% מהנבדקים שקיבלו תמצית מריחואנה חשו הקלה משמעותית בספסטיות (צילום: Shutterstock)
כ-30% מהנבדקים שקיבלו תמצית מריחואנה חשו הקלה משמעותית בספסטיות (צילום: Shutterstock)

 

תמציות של קנביס שניטלו דרך הפה סייעו להפחתת ספסטיות וכאב באנשים עם טרשת נפוצה. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת  Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry.

 

הקנביס הרפואי משמש להקלה על ספסטיות וכאב בקרב אנשים עם טרשת נפוצה. הספסטיות ונוקשות השרירים בטרשת נפוצה שכיחות מאוד: עד כ-90% מהאנשים עם טרשת נפוצה יחוו סימפטום זה לפחות פעם אחת במהלך חייהם. הטיפולים לספסטיות לא תמיד משיגים את מטרתם ולעיתים ישנן מגבלות רפואיות המונעות את האפשרות לקחת את המינון הגבוה הרצוי.


מחקר ה- (MUSEC (Multiple Sclerosis and Extract of Cannabis, הינו מחקר קליני מבוקר שבא לבחון את יעילות הקנביס הרפואי לטיפול בכאב וספסטיות בקרב אנשים עם טרשת נפוצה. המחקר עונה על בעיות מתודולוגיות שעלו ממחקרים קודמים - המחקרים בדקו עישון קנביס ולכן הנחקרים ידעו שהם מקבלים טיפול במריחואנה ולא תרופת דמה, ו"אפקט הפלצבו" עלול היה להשפיע על התוצאות. במחקר הנוכחי השתמשו בתמציות של קנביס שניטלו דרך הפה, כך שיהיה קשה להבדילן בינן לבין פלצבו, והיעילות של החומר הפעיל, אם קיימת, תהיה מובהקת יותר.


לטובת המחקר גוייסו 279 מטופלים עם טרשת נפוצה בין הגילאים 18-64, אשר סובלים מספסטיות. כל הנבדקים לא השתמשו בקנביס לפחות 30 יום לפני המחקר ולא שינו את הטיפול התרופתי בתקופה זו. הנבדקים חולקו באופן רנדומאלי לאחת משתי קבוצות: קבוצה בה קיבלו המטופלים תמציות קנביס שהוכנסו לקפסולות וקבוצת פלצבו שחבריה קיבלו את אותן הקפסולות, למעט החומר הפעיל בקנביס.


המחקר ארך 12 שבועות, כאשר בשבועיים הראשונים עברו הנבדקים טיטרציה - כלומר עלייה הדרגתית במינון הקנביס - החל מ- 2.5 מ"ג delta9 THC, עד מקסימום של 25 מ"ג delta9 THC (המינון הגבוה ביותר שהמטופל בניסוי הצליח להגיע אליו ללא תופעת לוואי – כל אחד והמינון המתאים לו).


התוצאות הראו כי 29.4% מהנבדקים שקיבלו תמצית קנביס חשו הקלה משמעותית בספסטיות לעומת 15.7% בקבוצת הביקורת שקיבלה פלצבו. תוצאות דומות נראו גם בשיפור תחושת הכאב ואיכות השינה.

 

 

מריחואנה רפואית לטרשת נפוצה - יש גם חסרונות

 


J Neurol Neurosurg Psychiatry doi:10.1136/jnnp-2012-302468

 

יש מגוון מאמרים שבוחנים את הנושא וכל תגלית חדשה מעודכנת באתר. מה נכון, סביר להניח אלו הממצאים שחוזרים על עצמם כמה וכמה פעמים, בינתיים המסקנה לגבי הקאנביס הרפואי היא כזו:

הקאנביס הרפואי יעיל בהפחתת הספסטיות ושיפור תחושת הכאב, אין לו השפעה על מהלך המחלה, הוא פוגע בתאים האפורים במוח (ולכן מחקרים טוענים שמחמיר את המחלה, אך כנראה שזו פגיעה שאינה קשורה למהלך המחלה), בקרב אלו שלוקחים קאנביס נצפית פגיעה ביכולות הקוגניטיביות (בעיקר זיכרון).

כמובן שההמלצה לקחת קאנביס מגיעה לאחר שנוסו הטיפולים הקונבנציונאלים המוכרים וכאשר במקרה הטיפולי, השימוש בקאנביס יעניק יותר יתרונות מחסרונות לאיכות חיי המטופל.

אז מה מהם נכון?

הרי זה לא יהיה חכם להקטין ספסטיות מצד אחד ולהחמיר את המחלה מצד שני..?

שרות-פנצטה
05/08/12 14:26