מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותמרזים בלי לחשוב על זה

מרזים בלי לחשוב על זה

דרכים להתמודד עם אכילה חסרת דעת: צלחות קטנות וכוסות רזות וגבוהות נקשרו לירידה במשקל


שימוש בצלחות קטנות יותר יביא לכך שנאכל פחות (צילום: Shutterstock)
שימוש בצלחות קטנות יותר יביא לכך שנאכל פחות (צילום: Shutterstock)

 

ייתכן שאנשים שעושים דיאטה לא צריכים כמויות כוח רצון עצומות כפי שהם חושבים, אם הם רק יעשו שינויים קטנים בסביבה שלהם שיביאו לכך שיאכלו באופן בריא יותר בלי לתת לכך מחשבה שנייה. כך עלה ממחקרים שהוצגו בכנס השנתי של האיגוד האמריקני לפסיכולוגיה בהרצאה תחת הכותרת "מאכילה חסרת דעת – לאכילה חסרת דעת בריאה יותר".

 

האם אי פעם אכלתם שקית שלמה של חטיף צ'יפס ואפילו לא הייתם רעבים? אם כן, אתם, כמו רבים אחרים, קורבנות של "אכילה חסר דעת" – ביטוי שטבע ד"ר בריאן וונסיק, פסיכולוג מאוניברסיטת קורנל - המתאר הרגלי אכילה שאינם מודעים שעשויים להוביל להשמנה.

 

"בתינו מלאים במלכודות אכילה חבויות" אמר וונסיק "לרובנו יש יותר מידי בלגאן בחיים שמונע מאיתנו להתמקד בכל ביס שאנחנו אוכלים ואז לשאול את עצמנו אם אנחנו שבעים. הסוד הוא לשנות את הסביבה כך שהיא תעבוד בשבילנו ולא נגדנו".

 

בכנס תיאר וונסיק ניסויים שערך בתחום האכילה חסרת הדעת ואסטרטגיות לאכילה חסרת דעת בריאה יותר.

 

צלחת גדולה = ארוחה גדולה

 

בעיה אחת היא שהעיניים שלנו באמת גדולות יותר מהקיבה שלנו. בסקר אחד גילה וונסיק סיבה אפשרית אחת לכך שהאמריקנים שמנים יותר מהצרפתים. החוקרים שאלו 150 תושבי פריז איך הם יודעים שהם סיימו את ארוחת הערב. הם השיבו "כשאנחנו מלאים". כשהחוקרים שאלו 150 תושבי שיקגו את אותה שאלה הם ענו "כשהצלחת ריקה".

 

ניסויים אחרים מעלים את האפשרות שגודל הכלי משפיע על הכמות שנאכל. בניסוי אחד, 168 איש שהגיעו לקולנוע לאחר שבדיוק סיימו ארוחת ערב קיבלו פופקורן ישן ויבש או פופקורן טרי בכלים בגדלים שונים. אנשים אכלו 34-45% יותר פופקורן אם הוא הוגש ב"דלי סופר – סייז" ענק מאשר במיכלים גדולים רגילים – גם אם הפופקורן היה עבש.

 

בניסוי אחר וונסיק מצא שאנשים מוזגים 37% יותר נוזל לכוסות רחבות וקצרות מאשר לכוסות גבוהות ורזות בעלות אותו נפח.

 

אפילו קערית קורנפלקס של ילד עלולה להיות מלכודת. וונסיק מספר שילדים מזגו כמות גדולה פי שניים של קורנפלקס לקערית שגודלה היה כפול.

 

בניסוי נוסף, הגישו ל- 30 מתנדבים מרק מקערית "ללא תחתית". באמצעות מנגנון שהופעל לפי לחץ, הקערית התמלאה מחדש לאט מלמטה בלי ידיעתם של המתנדבים. 30 מתנדבים אחרים קיבלו מרק בקעריות רגילות. האנשים שקיבלו קערות ללא תחתית אכלו 73% יותר מאשר אלו שאכלו בקערות רגילות, אבל הם לא דירגו את עצמם כשבעים יותר מאשר אלו שאכלו פחות.

 

וונסיק מסכם כי אסור לסמוך על הקיבה שתיידע אותך מתי אתה שבע, היא עשויה לשקר.

 

איך מתמודדים?

 

על מנת להתמודד עם אכילה חסרת דעת, העלימו מהסביבה הקרובה שלכם דברים שגורמים לכם לאכול יותר מידי:

 

• מאחר ואנשים אוכלים יותר מצלחות גדולות, הגישו ארוחות בצלחות קטנות.

 

• אם אתם שותים משקה שמכיל קלוריות, מזגו אותו לכוסות רזות וארוכות ולא שמנות ונמוכות.

 

• הרחיקו ממתקים וחטיפים מטווח הראיה והזיזו מזונות בריאים יותר לגובה העיניים בארונות ובמקרר.

 

• אכלו במטבח או בחדר האוכל ולא מול הטלוויזיה, מולה סביר שלא תשימו לב כמה כבר אכלתם.

 

• השתמשו בתרגילים שילמדו אתכם מתי אתם שבעים – טכניקות לאכילה מודעת. לדוגמא, מזגו לעצמכם כוס מים. שתו חצי, ואז תתרכזו באיך שזה מרגיש בקיבה. לאחר מכן שתו את החצי השני. מומחים מסבירים כי אנשים מיד מרגישים בהבדל – המים מותחים את הקיבה והם מרגישים מלאים.

 

את המחשבה קשה לשנות, אבל את הסביבה קל הרבה יותר. לדברי וונסיק, אנשים ששינו את סביבתם על-פי עקרונות אלו הצליחו לרדת קילוגרם כל חודש.

 

 

עוד על האופן בו המוח מרמה את הקיבה

 

לפרטים נוספים באתר האיגוד האמריקני לפסיכולוגיה

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

pinhas-mina
18/06/12 19:56

מנסיון אישי של שנים רבות של שמירה מוצלחת על משקל יציב = לאכול בצלחת ק ט נ ה!!!

 

במעקב אחרי צריכת תירס אצל מבקרי קולנוע נמצא כי אלה הרגילים לאכול תירס אכלו בניסוי גם תירס ישן שאינו טעים.
אלא שלא רגילים לאכול תירס אכלו בניסוי תירס רק כשהיה טעים וסרבו לאכול את התירס הישן והלא-טעים.