סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
מרגישים מתוק? גלוקגון והטעם המתוק
האם נוכל להשפיע דרך תגובת המתיקות על כמה נאכל?
גלוקגון, הורמון המעורב בבקרת רמת הסוכר בדם משפיע גם על הרגישות למתיקות האוכל.
חוקרים ממרילנד הראו כי כשחוסמים את היכולת בלשון להגיב לגלוקגון, פוחתת יחד עם זה הרגישות לטעם המתוק.
מכאן החוקרים מקווים שעל ידי תוסף ניתן יהיה לשלוט בתחושת המתיקות וכך להגבירה או להחלישה בהתאם לצרכי המשתמש (אכילת יתר או חוסר אכילה).
הגלוקגון המופרש מהלבלב פועל הפוך מהאינסולין וכך מעלה את רמת הסוכר בדם.
החוקרים הראו שקולטני הגולקגון הנמצאים בפה קשורים באיתור ממתיקים או סוכר ועם מתן חוסמי גלוקגון לעכברים, הפסיקו העכברים להרגיש את המתיקות באוכל.
לפיכך, ההנחה הנובעת מהמימצאים היא שרגישות האדם למתיקות קשורה עם המצב המטבולי או צרכי התזונה.
כמו שהצליחו להפחית את הרגישות למתוק, משערים החוקרים שהם יוכלו למצוא תוסף שיפעיל ויגביר את הרגישות וכך אפשר יהיה לייצר מזונות שיכילו פחות סוכר.
עכשו בוחנים החוקרים האם הגלוקגון משפיע בפה גם על כמויות האוכל הנצרכות ומקווים שלעבודתם יהיו השלכות מייטיבות על השמנה ועל סוכרת 2.
FASEB J. 2010 Jun 14. Epub ahead of print
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט