מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותמרגישים מתוק? גלוקגון והטעם המתוק

מרגישים מתוק? גלוקגון והטעם המתוק

האם נוכל להשפיע דרך תגובת המתיקות על כמה נאכל?


צילום: אתר סטוק פוטוז
צילום: אתר סטוק פוטוז

 

גלוקגון, הורמון המעורב בבקרת רמת הסוכר בדם משפיע גם על הרגישות למתיקות האוכל.


חוקרים ממרילנד הראו כי כשחוסמים את היכולת בלשון להגיב לגלוקגון, פוחתת יחד עם זה הרגישות לטעם המתוק.
מכאן החוקרים מקווים שעל ידי תוסף ניתן יהיה לשלוט בתחושת המתיקות וכך להגבירה או להחלישה בהתאם לצרכי המשתמש (אכילת יתר או חוסר אכילה).
 

הגלוקגון המופרש מהלבלב פועל הפוך מהאינסולין וכך מעלה את רמת הסוכר בדם.
החוקרים הראו שקולטני הגולקגון הנמצאים בפה קשורים באיתור ממתיקים או סוכר ועם מתן חוסמי גלוקגון לעכברים, הפסיקו העכברים להרגיש את המתיקות באוכל.
לפיכך, ההנחה הנובעת מהמימצאים היא שרגישות האדם למתיקות קשורה עם המצב המטבולי או צרכי התזונה.

 

כמו שהצליחו להפחית את הרגישות למתוק, משערים החוקרים שהם יוכלו למצוא תוסף שיפעיל ויגביר את הרגישות וכך אפשר יהיה לייצר מזונות שיכילו פחות סוכר.
עכשו בוחנים החוקרים האם הגלוקגון משפיע בפה גם על כמויות האוכל הנצרכות ומקווים שלעבודתם יהיו השלכות מייטיבות על השמנה ועל סוכרת 2.

 

FASEB J. 2010 Jun 14. Epub ahead of print
 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט