מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותמרבית החולים אינם יודעים איזה טיפול הם מקבלים בבית החולים

מרבית החולים אינם יודעים איזה טיפול הם מקבלים בבית החולים


במחקר חדש נמצא כי מרבית החולים המאושפזים אינם מודעים לטיפול התרופתי שניתן להם במהלך אשפוזם.

 

במחקר השתתפו 50 חולים מבוגרים, שאושפזו במרכז רפואי שלישוני אקדמאי. החולים נדרשו לתת מידע תוך 24 שעות מקבלתם על הטיפול התרופתי שהם מקבלים. המידע שהתקבל מהחולים הושוו לרשומות הרפואיות של הטיפול שניתן בפועל במהלך האשפוז, ע"י הרופא המאשפז.

 

החולים שהשתתפו במחקר דיווחו על נטילת 5.7 תרופות בממוצע טרם אשפוזם. במהלך האשפוז החולים דיווחו כי מקבלים 11.3 תרופות בממוצע, בחלקן תרופות חדשות להן נזקקו במהלך האשפוז.

 

החוקרים מצאו כי רק 4% מהחולים ידעו למנות באופן מלא את כל התרופות אותם הם מקבלים במהלך אשפוזם. מרבית החולים שכחו או לא ידעו לפחות על תרופה אחת. התרופות העיקריות שנשכחו ע"י החולים הן - אנטיביוטיקות, תרופות לבביות ונוגדי קרישה.

 

44% מהחולים האמינו שהם מקבלים יותר מדי תרופות, וקיימת לפחות תרופה אחת שלא נרשמה להם.

 

ממצאים אלו מדגימים עד כמה החולים אינם מודעים לאינם מבינים מהו הטיפול התרופתי הניתן להם בעת שהותם בבית החולים. גם החולים שהאמינו כי הם יודעים מהו הטיפול אותו מקבלים, או שלפחות הביעו רצונם לדעת מהו, לא ידעו הכל.

 

החוקרים מסכמים ואומרים כי יש צורך במערכת הסברה מתאימה, שתעדכן את החולים באופן שיטתי מהם הטיפולים התרופתיים שהם מקבלים במהלך אשפוזם. קיימת לכך חשיבות רבה, אף בהיבט הבטיחותי של הטיפול. החולים משתחררים עם המלצות טיפוליות, השונות לעיתים מהטיפול הקודם אותו קיבלו טרם אשפוזם. לאור כך על החולים להיות מודעים ולהבין מהו הטיפול אותו הם מקבלים, על מנת לשפר היענות לטיפול בשחרורם.

 

www.renalandurologynews.com/Healthday-Article/section/985/

 

תרגום ועריכה: ד"ר נעמי לוין-יינה