מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותמעקף טוב יותר מצנתור עם החדרת סטנט לסוכרתיים

מעקף טוב יותר מצנתור עם החדרת סטנט לסוכרתיים

שיעורי התמותה והתקפי הלב נמוכים יותר לאחר ניתוח מעקפים בהשוואה לצנתור עם החדרת סטנט בסוכרתיים


יתרון משמעותי לניתוח המעקפים (צילום: Shutterstock)
יתרון משמעותי לניתוח המעקפים (צילום: Shutterstock)

מחקר חדש מצא כי בסוכרתיים עם יותר מעורק פגוע אחד, מצבם של אלה שעברו ניתוח מעקפים היה טוב יותר באופן משמעותי בהשוואה לאלה שעברו צנתור עם החדרת סטנט מצופה בתרופה.

 

מזה שנים דנים בעולם הרפואה איזה טיפול עדיף לחולי לסוכרת עם חסימת עורקים. הגישה האפשרית הראשונה היא ניתוח מעקפים (Bypass),  בו נלקחים כלי דם ממקום אחר בגוף החולה על מנת ליצור נתיב, שיאפשר לדם לעקוף את החלק החסום ולהגיע אל הלב. הגישה האחרת היא הרחבת העורק על ידי צנתור והכנסת סטנט (תומכן) המונע היצרות מחודשת של העורקים, המצופה בתרופות המסייעות למנוע את סתימת כלי הדם.

 

מחקר גדול שמומן על ידי המכון הלאומי לבריאות בארצות הברית, ביקש לבחון את הסוגיה. המחקר נערך בקרב 1,900 חולי סוכרת סוג 2 בגיל הממוצע של 63 שנים. באופן אקראי, חלק מהנחקרים הופנו לעבור ניתוח מעקפים וחלק הופנו לצנתור עם החדרת סטנט מצופה תרופה.

 

מהתוצאות שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine עולה כי לאחר 5 שנים, בקבוצה שעברה ניתוח מעקפים השיעור של הקומבינציה - התקפי לב, שבץ ומוות, היה 19% לעומת 27% בקרב אלה שעברו צנתור עם סטנט. משמע שהסיכון היה נמוך ב-30% בקבוצת ניתוח המעקפים. 

 

כשהסתכלו על שיעור השבץ לבדו, השיעור היה גבוה יותר באלה שעברו ניתוח מעקפים (כ-5% בהשוואה ל-2%), אך באופן כללי היה יתרון משמעותי לניתוח המעקפים. מוות מכל סיבה היה נמוך באופן משמעותי בקבוצת ניתוח המעקפים (כ-11% בהשוואה ל-16%) ושיעור התקפי הלב היה גבוה פי 2 בקבוצת הצנתור.

 

 

NEJM, November 4, 2012

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

ממליצה שתזמין את אורית יוגב המומחית לנושא:

http://www.camoni.co.il/index.php?idr=402&pid=16488

daniel1
23/11/12 0:45

ופעם בשבוע אני מגיש תוכנית רדיו אינטרנטית . תחנה צעירה  שעלתה רק לפני 3 חודשים לאוויר

שנקראת like- my-radio.com

האם היית מוכנה לקבל פינה  טלפונית קטנה של 5 או 6 דקות  ולדבר על הלב " מלב אל לב" , לענות לשאלות נפוצות, להפחית חרדת מוות?

אשמח אם תהעני לבקשתי

 

daniel1
23/11/12 0:16

הרי לא שאלו ולא ישאלו אדם הנמצא בהתקף מה העדפותיו, הוא מגיע לשולחן הניתוחים אם בכלל הוא מצליח להגיע ,ומבצעים בו את הדבר שנראה למנתח הכי מהיר, להצלתו.

ובדרך כלל זה צינתור.