מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותמסמנים את השומנים

מסמנים את השומנים

הצעת חוק מחייבת יצרנים לסמן את אחוז השומן שבמוצר באותיות גדולות, כפי שנעשה עם מוצרי חלב


רק 38% מהישראלים בודקים את סך כמות השומנים במוצר (צילום: panthermedia)
רק 38% מהישראלים בודקים את סך כמות השומנים במוצר (צילום: panthermedia)

 

סקרים מצאו כי הישראלים לא מקפידים לבדוק את אחוז השומן שבמוצר אותו הם מבקשים לקנות. כדי לוודא שלא נעמיס בעגלה מוצרים עשירים בשומן שעלולים להזיק לגזרה ולבריאות בלי ידיעתנו, הצעת חוק חדשה דורשת שאחוז השומן יופיע בהבלטה על כל המוצרים.

 

על-פי נתוני משרד הבריאות יותר מ-15% מהמבוגרים וכ-7.5% מהילדים בישראל סובלים מהשמנת יתר, אחד מגורמי הסיכון העיקריים למחלות כרוניות קשות ותמותה מוקדמת.

 

חלק מהאשם הוא במזון שאנו צורכים. תקנות המזון בישראל אומנם מחייבות סימון של הרכיבים התזונתיים במוצרי מזון ארוז ובהם אחוז השומנים, אולם אינן מפרטות היכן ימוקם סימון זה על גבי אריזת המוצר. לכן במרבית מוצרי המזון אחוז השומנים מפורט בתווית ההרכב התזונתי אשר ממוקמת על גב האריזה באזור רווי אינפורמציה ובגודל גופן מינימאלי.

 

סקרים מצאו כי רק 47 אחוז מהישראלים בודקים את טבלת ההרכב התזונתי. גם אם טורחים לקרוא את הטבלא, בזמן הקנייה הצרכנים נמצאים בסביבה עמוסה בגירויים ורעש, מה שמקשה להעמיק. רק אחוזים בודדים מבלים יותר מדקה בהתבוננות באריזה, כ- 40 אחוז משקיעים בכך עשר שניות. לא פלא שעל-פי סקר האגודה לבריאות הציבור שפורסם לאחרונה רק 38% מהישראלים בודקים את סך כמות השומנים במוצר.

 

הבעיה היא שמוצרי מזון רבים שנראים "תמימים" לכאורה, עלולים להכיל אחוזי שומן גבוהים מאוד. כדי לוודא שהישראלים ייקחו בחשבון את השומן שבמוצר לפני שמכניסים אותו לעגלה, הגישו חברי הכנסת ד"ר רחל אדטו ואורי אורבך הצעת חוק חדשה על-פיה יצרני מזון ארוז יחויבו לסמן את אחוז השומנים בצמוד לשם המוצר בצורה ברורה ובולטת לעין, בדומה לאופן הצגתו על אריזות של מוצרי חלב (לדוגמא- גבינה 9% או חלב 1%).

 

"סימון השומנים כיום על מוצרי המזון אינו מספק מכיוון שהוא לעיתים קטן, לא קריא ונמצא בין אסופת מספרים ומושגים לא ברורים לצרכן הממוצע" מסבירה ח"כ ד"ר רחל אדטו "לעומת זאת הניסיון הקיים בשוק מוצרי החלב- בו ישנו סימון ברור על שם המוצר- הוכיח עצמו מכיוון שהצרכנים בוחרים את המוצר על פי אחוז השומן המקובל והמתאים להם. תרומת הצעת החוק כפולה: בשלב הראשון הצרכן הישראלי יהיה חכם יותר ויוכל לרכוש מזון בריא יותר על פי אחוז השומן המתאים לו, ובשלב השני יצרני המזון יתאימו את עצמם להרגלי הקנייה החדשים וייצרו מזון עם פחות אחוזי שומן".

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה