כאב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
ממצא מעבדתי עשוי לשבור סטריאוטיפ פסיכלוגי בתסמונת התשישות הכרונית
המחקר איתר קבוצות חלבון ייחודיות בקרב הסובלים מתסמונת התשישות הכרונית. תוצאות המחקר מהוות עדות "אובייקטיבית" והן עשויות לשבור את הסטיריאוטיפ הפסיכולוגי של התסמונת.
המחקר בדק את מרכיבי החלבון בנוזל עמוד שדרה בקרב שלוש קבוצות מטופלים: 45 הסובלים מתסמונת התשישות הכרונית, 11 בריאים ו-25 הסובלים ממחלת "ליים". למעלה מ-2500 סוגי חלבונים נבחנו באמצעות שימוש בטכנולוגיות מתקדמות.
לדברי מוביל המחקר, ד"ר סטבן סצ'וצר, מבית ספר לרפואה בניו ג'רסי: אותרו קבוצות חלבונים ייחודיות בכל אחת מהמחלות. נמצא כי בקרב מטופלים שהוגדרו כסובלים מתסמונת התשישות הכרונית נמצאו רמות חלבון גבוהות לעומת הקבוצות האחרות.
ממצא זה מהווה עדות מעבדתית העשויה לשבור את הסטריאוטיפ הפסיכולוגי של התסמונת, בכך שמהווה ממצא פיסיולוגי "אובייקטיבי" העשוי לשנות את הגישה למחלה ולקדם את הטיפול.
למרות הממצאים, מדובר על מדגם קטן ויש צורך להרחיב את קבוצת המחקר ולנסות לאתר האם קיים חלבון ספציפי שאינו תקין היכול להוות בסיס לאבחון המחלה, בתקווה שבהמשך ניתן יהיה לאתר חלבונים מסוג זה בבדיקת דם.
כארבעה מיליון אמריקאים סובלים מתסמונת התשישות הכרונית , ועד היום לא נמצאה הוכחה מעבדתית כמו ממצאים בבדיקות דם שניתן לקשר עם המחלה. כלומר, האבחנה מתבססת בעיקרה על קליניקה של תלונות המטופל ולא על עדות מעבדתית.
מחלת "ליים" נגרמת על רקע זיהומי ומטופלת באנטיביוטיקה. מטופלים רבים מדווחים על עייפות וסימנים נוירולוגיים שונים, חודשים עד שנים לאחר גמר הטיפול. סימנים אלה דומים לאלה המתוארים ע"י אנשים המאובחנים כסובלים מתסמונת התשישות הכרונית.
http://au.news.yahoo.com/thewest/lifestyle/a/-/lifestyle/8897759/study-finds-chronic-fatigue-clue/