מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

טרשת נפוצה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהחדשותמלח עלול להחמיר את מצבם של חולי טרשת נפוצה

מלח עלול להחמיר את מצבם של חולי טרשת נפוצה

מחקר מצא כי צריכה גבוהה של מלח קשורה ליותר התקפים ויותר נגעים באנשים עם טרשת נפוצה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

לארונה דווח על קשר אפשרי בין מלח לטרשת נפוצה. בסדרת ניסויים שפורסמו בתחילת השנה, חוקרים הראו כי הוספת מלח לתרבית תאים של עכברים ושל בני אדם מובילה לעלייה דרמטית בייצור תאים של מערכת החיסון מסוג Th17 - תאים שמלבד תפקידם במלחמה בזיהומים, מהווים חלק מרכזי בהתפתחותן של מחלות אוטואימוניות כמו טרשת נפוצה. בנוסף, ניתן היה לראות כי התאים הפכו לאגרסיביים יותר בעקבות ריכוז המלח.

 

כאשר החוקרים נתנו תזונה עשירה במלח לעכברים עם נטיה גנטית לטרשת נפוצה, הם ראו כי העכברים מפתחים מחלה חמורה יותר מעכברים שאכלו כמויות קטנות יותר של מלח. בעקבות העלייה בצריכת המלח, החוקרים מצאו במערכת העצבים המרכזית של העכברים נוכחות גבוהה של תאי Th17 המעודדים פעילות דלקתית.

 

בעוד שמחקרים קודמים עסקו בבדיקות מעבדה או בניסויים בחיות בלבד, במחקר החדש חוקרים מבואנוס איירס ובוסטון בחנו את השפעת המלח בבני אדם עם טרשת נפוצה.

 

לטובת המחקר גויסו 70 אנשים עם טרשת נפוצה התקפית-הפוגתית. החוקרים עקבו אחר המשתתפים במשך שנתיים. במהלך תקופת המעקב, הנבדקים עברו בדיקות כל 3-6 חודשים או כאשר אובחן התקף טרשת נפוצה, והחוקרים חישבו את כמות המלח בשתן שלהם - אינדיקציה לכמות המלח שהנבדקים צרכו.

 

הנבדקים חולקו לשלוש קבוצות בהתאם לצריכת המלח שלהם: גבוהה, בינונית ונמוכה. התוצאות הראו כי קיים קשר מובהק בין מספר ההתקפים לבין כמות המלח שנצרך: ככל שהנבדק צרך יותר מלח, הוא חווה יותר התקפים.

 

לאנשים בקבוצת הצריכה הגבוהה של מלח היה סיכון גבוה פי 3.95 ולאנשים בקבוצת הצריכה הבינונית היה סיכון גבוה פי 2.75 לחוות התקף של טרשת נפוצה, בהשוואה לאנשים בקבוצת הצריכה הנמוכה. 

 

בנוסף, סריקות MRI הראו כי לאנשים בקבוצת הצריכה הגבוהה של מלח היה סיכון גבוה פי 3.4 לפתח נגעים חדשים במוח ולאנשים בקבוצה זו היו בממוצע פי 8 נגעים מסוג T2.

 

החוקרים הסיקו כי לצריכה גבוהה של מלח יש השפעה הן על המהלך הקליני של המחלה (כמות ההתקפים) והן על הממצאים הרדיולוגים (הנגעים הנראים ב-MRI).

 

יש לציין כי הממצאים בבני-אדם, שהוצגו החודש בכנס ה-ECTRIMS בקופנהגן, הם ראשוניים בלבד. הם עדיין לא פורסמו כמאמר בכתב עת מדעי ולכן לא עברו ביקורת של מומחים מהתחום.

 

 

ECTRIMS 2013, Abstract 119