מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותמכשיר "מדפיס תאים"

מכשיר "מדפיס תאים"

בהשראת מדפסת דיו משרדית, חוקרים אמריקאים המציאו מכשיר המרסס תאי עור ישירות על מטופלים עם כוויות, עובדה המאפשרת הגנה מהירה וריפוי פצעים כחלופה להשלת עור


מדובר במכשיר שנוסה עד כה רק בעכברים וניתן לנייד אותו בין מיטות מטופלים בבית חולים.

 

קרן הלייזר קוראת את גודל הפצע וצורתו כך ששכבה של תאים מושמת במקום זה בלבד, אומר צוות החוקרים מצפון קרוליינה. "אנחנו ממש מדפיסים  את התאים ישירות על הפצע,"  אמר סטודנט קייל בינדר, שעזר לעצב את המכשיר. "אנחנו יכולים לשים תאים ספציפיים במקום בן הם אמורים להיות".

 

בחינות המכשיר בעכברים הראו כי "מערכת הריסוס" שנקראת bioprinting (הדפסת ביו) עוזרת בריפוי פצעים במהירות ובבטחה.  "הצלחנו לסגור את הפצע כולו בתוך שבועיים", אמר בינדר. לעומת עכברים שלא טופלו עם מכשיר הלייזר ולהם לקח חמישה שבועות כדי להחלים.
 

אז איך עובד המכשיר?

בינדר ועמיתיו ממיסים תאי העור מתוך פיסות העור האנושי,  מפרידים ומטהרים סוגי תאים שונים, כגון פיברובלסטים וקרטינוציטים. לאחר מכן, התאים מוכנסים לתמיסה מזינה כדי לגרום להתרבות מהירה של תאים. בתום השלב הזה התאים מוכנסים למערכת הדומה למדפסת דיו משרדית כדי להחיל שכבה ראשונה של פיברובלסטים ולאחר מכן שכבה של קרטינוציטים, המהווים את השכבה החיצונית המגנה של העור. "חייבים לתת הרבה קרדיט לתאים אלה. כאשר אתה מכניס אותם לתוך הפצע, הם יודעים בדיוק מה עליהם לעשות", אמר בינדר.


השלב הבא הוא לנסות את המערכת על חזירים, שעורם יותר דומה לעור של בני אדם. בינדר אמר שזה יכול להיות גם שימושי לטיפול כיבי רגל סוכרתית, בעיה נפוצה.

 

"בסופו של דבר, הצוות יצטרך לקבל את אישורו של מנהל המזון והתרופות האמריקאי, ה-FDA כדי לבדוק את יעילות המכשיר על בני האדם.

 

המכשיר יכול לשמש כדי לסגור סוגים שונים של פצעים, ביניהם גם פצעי לחץ וכיבי הרגל הסוכרתית.

 

מתוך-Reuters

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן