מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותמכורים לאוכל? ייתכן שיש לכם אישיות אימפולסיבית

מכורים לאוכל? ייתכן שיש לכם אישיות אימפולסיבית

מחקר: לאנשים אימפולסיביים סבירות גבוהה יותר להיות מכורים לאוכל


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

אותו סוג של התנהגות אימפולסיבית המובילה אנשים מסוימים להשתמש בסמים ולהתמכר לאלכוהול עשויה לתרום גם ליחסים לא בריאים עם מזון. כך עולה ממחקר חדש שערכו חוקרים מאוניברסיטת ג'ורג'יה.

 

המחקר שפורסם בכתב העת Appetite מצא כי אנשים עם אישיות אימפולסיבית היו בעלי סבירות גבוהה יותר לדווח על רמות גבוהות יותר של התמכרות לאוכל – דפוס כפייתי של אכילה הדומה להתמכרות לסמים. רמות גבוהות של התמכרות לאוכל מצדן נקשרו להשמנה.

 

החוקרים השתמשו בשני מדדים מוכרים ומבוססים - מדד ההתמכרות לאוכל של אוניברסיטת ייל ומדד UPPS-P להתנהגות אימפולסיבית - כדי לקבוע את רמות ההתמכרות לאוכל והאימפולסיביות בקרב 233 משתתפים. את התוצאות החוקרים השוו בהמשך למידת ההשמנה (לפי מדד ה-BMI) של כל נחקר.

 

החוקרים מצאו כי התנהגות אימפולסיבית לא בהכרח קשורה להשמנה, אך התנהגויות אימפולסיביות מסוימות עשויות בהחלט להוביל להתמכרות לאוכל, שמהווה גורם משמעותי בהשמנה.

 

בשנת 2011 חוקרים מאוניברסיטת ייל דיווחו שמצאו כי חלק מהאנשים מכורים לאכילה, בדומה לאופן בו אחרים מכורים לחומרים כמו סמים ואלכוהול. במסגרת מחקרם הם ערכו סריקות מוח שהראו כי לאנשים עם התנהגויות אכילה המאפיינות התמכרות יש יותר פעילות עצבית שמאפיינת התמכרות: פעילות מוגברת של מערכת התגמול במוח בתגובה לרמז למזון ופעילות מצומצמת של אזור האחראי על עיכוב דחפים בעת אכילה בפועל.

 

 

Appetite Volume 73, 1 February 2014, Pages 45–50

 

neverest1
29/01/14 11:46

כנראה שיש המון תקציב למחקרים ....

מה יש פה לחקור...

זה לא ברור  וידוע?

נראה לי ככה.