מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
מיפוי לב בחצי מכמות הקרינה
מחקר ישראלי: ניתן לבצע מיפוי לב באיכות גבוהה תוך שימוש בחצי מכמות הקרינה המקובלת כיום בעולם
מחקר ראשון מסוגו שבוצע בבית החולים בילינסון מצא כי ניתן לבצע מיפוי לב באיכות גבוהה תוך שימוש בחצי מכמות הקרינה המקובלת כיום בעולם. למחקר השלכות משמעותיות מכיוון שצמצום גדול כל כך בכמות הקרינה בבדיקה יסייע בשמירה על בריאותם של חולי לב, הנאלצים להיחשף לקרינה רבה בשל הצורך בביצוע בדיקות כגון מיפוי לב, CT ו- צנתור לבבי, לעיתים מספר פעמים.
בבדיקת מיפוי לב, מוזרק לנבדק באופן מבוקר ומדוד, חומר רדיואקטיבי המתרכז בשריר הלב. חומר זה אומנם חושף את החולה למינון מסוים של קרינה, אך הוא הכרחי כיוון שהוא מאפשר להדגים את אספקת הדם ללב באמצעות מצלמה הקולטת את החומר הרדיואקטיבי משריר הלב.
במסגרת המחקר הנוכחי קיבלו 64 חולים חצי מכמות הקרינה המקובלת במיפוי לב. החוקרים מצאו כי למרות ההפחתה הניכרת בחומר הרדיואקטיבי, תמונת הלב שהתקבלה הייתה באיכות גבוהה, המאפשרת אבחון והערכה של מחלת לב כלילית באופן זהה למינון המקובל. ההסבר לכך נעוץ בקדמה הטכנולוגית המאפשרת עיבוד טוב יותר של תמונה וקבלת הדמיה של הלב ברזולוציה משופרת.
"מיפוי לב משמש כלי מרכזי לאבחון והערכה של מחלת לב כלילית. הסיכון של תחלואה ותמותה ממחלת לב, או הסיכון של החמצת האבחון של מחלת לב, גבוה הרבה יותר מהסיכון התיאורטי של תחלואה בסרטן כתוצאה מקרינה" מסבירה פרופ' נילי צפריר, מנהלת היחידה לקרדיולוגיה גרעינית במערך לקרדיולוגיה, שהובילה את המחקר. "עם זאת, נעשים מאמצים רבים לצמצם את כמות הקרינה אליה נחשף הנבדק, למען שמירה על בריאותו. אני מקווה שתוצאות מחקר זה יהוו צעד משמעותי בכל הנוגע לשמירה על בטיחות המטופל ובריאות הציבור".
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה