מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותמיסוי משקאות ממותקים - מדיניות כגורם מסייע במניעת ההשמנה

מיסוי משקאות ממותקים - מדיניות כגורם מסייע במניעת ההשמנה

סוג מזון אשר אינו תורם איזושהי תרומה חיובית לבריאות אלא אך ורק רכיבים תזונתיים מזיקים


צילום: אתר סטוק פוטוז
צילום: אתר סטוק פוטוז

 

משקאות ממותקים מהווים גורם אשר הוכח כי תורם לעליית הצריכה הקלורית ולהתפשטות מגפת ההשמנה. משקאות אלה התורמים קלוריות ריקות מהסוג שלא היה קיים כלל בטבע בעבר, נמצאו קשורים לעליית הסיכון להשמנה, סוכרת, מחלות לב ומחלות שיניים.

 

מחירי המזון האמירו משמעותית בשנים האחרונות, אולם המשקאות הממותקים עלו מעט יחסית לעליית מוצרי המזון האחרים בהם מוצרי חלב, לחם ועוד.

 

מאמר שהתפרסם ב Arch Intern Med בחן את השפעת מיסוי המשקאות הממותקים על הרגלי הצריכה שלהם, תוך בחינת ההשפעה של מהלך כזה על שכבות האוכלוסייה השונות.

 

החוקרים בחנו מה תהייה השפעת מיסוי המשקאות הממותקים ברמה של 20% או 40%.

מסקנת המחקר הינה שהטלת מיסוי משמעותית ברמות שנבדקו, תוביל להפחתה במשקל בשיעורים של 0.2 ק"ג לשנה ל 0.6 ק"ג לשנה, בהתאם לסוגי המשקאות הממותקים ושיעורי המס. ירידה זו נראית קטנה, אך בתקופה בה אנו במגמת עלייה במשקל, ובהסתכלות עתידית רב שנתית מדובר בעניין מצטבר משמעותי לבריאות הציבור.

 

ההשפעה כפי שעולה מניתוח הנתונים תנבע בעקר משינויים שיחולו בקרב מעמד הבינוני.

 

יחד עם זאת עולה כי נטל המס השנתי למשפחה אינו גבוה.

 

מהלך כזה הינו נכון מהיבטים נוספים – ובראש ובראשונה מהעובדה שמדובר על סוג מזון אשר אינו תורם איזושהי תרומה חיובית לבריאות אלא אך ורק רכיבים תזונתיים מזיקים.
 התפרסם ב EMED

 

הצעה חדשה יותר ואולי יעילה יותר היא למסות את היצרנים על פי מידת המתיקות והקלוריות של הממתקים שהם מייצרים.