מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותמיומנויות התנהגותיות משפרות שליטה עצמית במיגרנה

מיומנויות התנהגותיות משפרות שליטה עצמית במיגרנה

ממצאי מחקר שנערך באוניברסיטת אוהיו, תומכים במתן טיפול פסיכולוגי התנהגותי בשילוב עם טיפול תרופתי בהתקפי מיגרנה.המחקר כלל מספר קבוצות טיפול המשלבות טיפול תרופתי וטיפול בפלצבו עם וללא שילוב טיפול פסיכולג התנהגותי.


 קבוצת  המחקר כלל 176 נבדקים שסבלו מהתקפי מיגרנה קשים . הנבדקים חולקו לקבוצות הכוללות תכניות טיפול שונות שכללו תרופות מסוג חוסמי בטא או פלצבו עם וללא שילוב טיפול התנהגותי.

הטיפול הפסיכולוגי כלל הקניית מיומנויות התנהגותיות שהמטופלים רכשו במהלך ביקור מרפאה במשך ארבעה חודשים. בין הביקורים במרפאה, הנבדקים התבקשו לתרגל את המיומנויות שרכשו באמצעות יומני עבודה, חוברת הדרכה וקלטות .

נבדקים אשר קיבלו טיפול תרופתי בשילוב טיפול התנהגותי, הפגינו יכולת גבוהה של שליטה עצמית בתסמיני המיגרנה, האמינו יותר שהתקפי המיגרנה עשויים להיות בשליטתם. זאת באופן מובהק יותר מהנבדקים בקבוצות האחרות.


החוקרים הסיקו שממצאי מחקר זה, מהווים בשורה משמחת לקידום השליטה העצמית בהתקפי מיגרנה באמצעות מיומנויות התנהגותיות. עובדה זו  מסייעת להפחתת הסבל ומאפשרת לשתף את המטופל באופן  פעיל בהליך הטיפול בהתקפי מיגרנה קשים.

 

 ממצאים אלה פורסמו בכתב העת 2010 Springer's journal Annals of Behavioral Medicine.

 www.psydir.com/journals/dynamics-of-changes-in-self-efficacy-and-locus-of-control-expectancies-in-the-behavioral-and-drug-treatment-of-severe-migraine