השמנה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
מידע חדש על תפקידו הבריאותי של הקקאו
הג'ורנל המדעי האירופאי לתזונה מפרסם שורת מאמרים על תפקידו הבריאותי של הקקאו
הג'ורנל האירופאי לתזונה, מפרסם בימים אלה גיליון מיוחד בנושא תפקידו הבריאותי של הקקאו ובו מספר מחקרים וסקירות על תפקידו בתחום הבריאות והמחלות המטאבוליות השונות. לדברי עורך ההוצאה לקקאו יש ככל הנראה אפקט חשוב על בריאותינו והפחתת דלקתיות במחלות שונות.
במסגרת הגיליון המיוחד מתפרסמת סקירה שבדקה את המחקרים הקליניים האחרונים שנערכו בבני אדם בהקשר של קקאו, והיכולות שלו להגן על הלב וכלי הדם במקרים שונים. על פי הנתונים לקקאו אכן יש מרכיבים הפועלים להפחתת החמצון, סיוע בהדרת כולסטורול מסוג LDL, הפחתת ההתפחות של טסיות דם והפחתת הדלקת. עם זאת מציינים עורכי הסקירה כי עדיין נדרשים מחקרים קליניים עם מעקב ארוך טווח על מנת לוודא את התועלת של הקקאו.
בנוסף מתפרסמים בגיליון גם מחקרים קליניים שבדקו את תפקידו של הקקאו במגוון נקודות הקשורות למחלות מטאבוליות. כך למשל נבדקה ההשפעה של הוספת אבקת קקאו לתזונה של עכברים שאכלו מזון שמן והיו במצב של השמנת יתר. נמצא כי לאחר הוספת הקקאו לתזונה היתה ירידה בעליית המשקל של העכברים, כמו כן תכולת השומן שהם הפרישו בצואה גדלה באופן משמעותי, כמו כן גרמה תופסת הקקאו לירידה בהורמונים דלקתיים בדם. החוקרים טענו כי הוספת אבקת הקקאו לתזונה מפחיתה את הדלקת הנגרמת בשל השמנה.
מחקר נוסף שפורסם בגיליון מצא כי לקקאו אפקט הדומה לאינסולין בדם והוא מסייע בהסדרת רמות הסוכר. החוקרים מצאו כי מרכיבים שונים בקקאו מייצרים השפעה על חלבונים שונים ובכך מייצרים אפקט חיובי על רמות הסוכר של בני אדם.
צריך לזכור שכאשר חוקרים מדברים על קקאו, הם אינם מתייחסים להיותו מרכיב בשוקולד שמכיל בנוסף רמות סוכר ושומן גבוהות, אלא לפרי הקקאו המקורי ולתכונותיו.
European Journal of Nutrition, March 2013, online
Mol Nutr Food Res. 2013, 57(6), 933
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט
ד"ר דינה ראלט PhD
עוד מחקר המראה על תרומתו של השוקולד לבריאותנו דרך פירוק החיידקים לחומרים אנטי דלקתיים. הוצג בכנס:
American Chemical Society's (ACS') 247th National Meeting & Exposition. American Chemical Society. 3 March 2014.
ד"ר דינה ראלט PhD
אנחנו כפי הנראה יודעים את זה אינטואיטיבת, ראו מאמר מעניין על הזיהוי בעיניים של הדופאמין - המרכיב המשקף את העונג מהשוקולד-
http://www.sciencedaily.com/releases/2013/06/130624111014.htm