מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותמטופלים ורופאים מתקשים לדבר על השמנה

מטופלים ורופאים מתקשים לדבר על השמנה

ניתוח נתונים מ-21 מחקרים מעלה כי נדיר שרופאים מדברים עם מטופלים בעלי עודף משקל או השמנה על המשקל שלהם, וכשזה כן קורה – לרוב עבור המטופל מדובר בחוויה שלילית


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

עודף משקל והשמנה מעלים את הסיכון למחלות רבות ובהן מחלות לב וכלי דם, סוכרת ואפילו סוגים מסוימים של סרטן, ולכן ההנחיות לרופאים הן לכוון את המטופלים להתערבויות לירידה במשקל.

 

למרות זאת, רופאים לרוב נמנעים מלדבר עם מטופלים בעלי עודף משקל או השמנה על המשקל שלהם. המטופלים נוטים להימנע מהנושא גם – למרות שרבים מהם מדווחים כי היו רוצים לנהל עם הרופא שיחה בנושא.

 

כך מצאו חוקרים בריטים מאוניברסיטת אוקספורד שניתחו נתונים מ-21 מחקרים במסגרתם רואיינו 466 אנשים שהיו בעלי עודף משקל או השמנה, לגבי פגישות אצל רופא המשפחה. המחקרים נערכו בארה"ב, קנדה, גרמניה, בריטניה, נורבגיה, אוסטרליה וניוזילנד.  

 

מהממצאים שפורסמו בכתב העת Clinical Obesity עולה שכאשר רופאים כן מדברים על נושאים הקשורים למשקל פעמים רבות נראה שהם מניחים שהמטופלים פשוט לא מנסים לטפל במשקל שלהם, ונותנים עצות "בנאליות" שמאחוריהן עומדות ההנחות כי המטופלים לא אוכלים נכון ואינם פעילים גופנית, בכלל בלי לשאול מה הם אוכלים וכמה הם פעילים היום.

 

מטופלים רבים דיווחו שהרגישו שרופאים מניחים שהתסמינים שלהם קשורים להשמנה, אפילו בלי לקיחת היסטוריה רפואית או בדיקה קלינית, ומטופלים חששו שכתוצאה מכך הוחמצה אבחנה של מחלה רצינית. מספר מטופלים דיווחו כי אחיות או רופאים אמרו להם בישירות שהפרוצדורה הייתה "הולכת הרבה יותר בקלות אם הם היו קטנים יותר".

 

נותן מוטיבציה

 

לצד זאת, נמצא כי מטופלים נטו להגיב בצורה חיובית לייעוץ תומך באשר לירידה במשקל ומעקב קבוע אחר המשקל. חלק אמרו שכאשר רופא הגיב על ירידה במשקל, אפילו על שינויים קלים, זה נתן להם מוטיבציה להמשיך.

 

מחקר זה מחזק ממצאי מחקרים רבים שנערכו בנושא, גם בקרב מטופלים עם השמנה וגם בקרב רופאים. באפריל השנה פורסם מחקר בינלאומי שנערך ב-11 מדינות, לרבות בישראל, שהעלה ממצאים דומים. גם במחקר זה נמצא כי רופאים לא מטפלים מיוזמתם באנשים עם השמנה, ואילו מטופלים מצדם נמנעים מלהעלות את נושא המשקל מול הרופא. במחקר זה, בעוד שרוב הנבדקים עם השמנה (68%) הביעו רצון שרופאיהם יזמו עמם שיחה על משקלם העודף ויציעו שיטות להורדה במשקל, בפועל רק לנבדקים בודדים (3%) הוצעה עזרה שכזו ביוזמת רופאיהם.

 

במשאל מיוחד של אתר "כמוני" שנערך בשנה שעברה, בו השתתפו 107 בעלי עודף משקל או השמנה (עם BMI של 25 ומעלה) 50% נמנעו מלפנות לרופא מחשש ליחס שלו למשקל. 62% אמרו כי קרה שהם חשו שרופא לא מתייחס לתלונות שלהם ברצינות בגלל המשקל שלהם, 66% חשו שרופא שפט אותם באופן בלתי הוגן בשל המשקל שלהם ו-36% דיווחו שרופא התבדח על המשקל שלהם או הקניט אותם בגלל המשקל.

 

דיווחים רבים גם הצטברו על כך שרופאים שייכו תסמינים שונים להשמנה. "במשך חודשים ארוכים סבלתי מהתקפים עזים של כאבים בבטן העליונה מצד שמאל. רופא המשפחה החליט ללא כל בדיקה שיש לי אולקוס ונתן לי אומפרדקס. הוא טען שאני בטח לא אוכלת כמו שצריך. הכאבים הלכו והתעצמו ומצאתי את עצמי אצלו מדי שבוע. הסברתי לו שאני לא אוכלת אף פעם מזון מטוגן או חריף, שאני צמחונית, אוכלת המון ירקות ולא שותה אלכוהול. הוא לא הסכים לשלוח אותי לשום בדיקה 'כי התמונה ברורה וחבל על הסבל שלך'" כתבה אחת מחברות "כמוני" שהשתתפה במשאל. "אחרי התקף כאבים עז שבו איבדתי את ההכרה, נמצא כי אני סובלת מריבוי אבנים בכיס המרה - מצב שנמשך זמן רב ולא אותר בשל העובדה כי לא נשלחתי אפילו לאולטרה סאונד בטן - בשילוב דלקת חריפה והוכנסתי לניתוח חירום. לא חזרתי אליו לעולם".

 

חברת "כמוני" אחרת סיפרה: "הגעתי לאורתופד עם תלונה שאיבדתי את התנועה "לעלות" - על הדום, כיסא, מדרגה... וכנ"ל לרדת. הוא בדק אותי אמר שהשרירים ברגליים חלשים והמליץ על פיזיותרפיה וירידה במשקל. אמרתי לו כמה פעמים שעד לפני שבועיים לא הייתה לי כל בעיה עם התנועה הזאת, אך הוא התעקש שזה בגלל המשקל. בדיעבד התברר שזה היה התקף של טרשת נפוצה וכיוון שלא קיבלתי טיפול בזמן עד היום יש לי בעיות שיווי משקל וקושי בירידה/עלייה...".

 

 

 Clinical Obesity, online December 2, 2019