מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר אמור משה שי
ד״ר אמור משה שי
רופא בכיר במערך למחלות ריאה - מרכז רפואי רבין אני רופא מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה, ופועל כחלק מצוות המכון למחלות ריאה במרכז הרפואי רבין – בלינסון. תחומי ההתמחות שלי כוללים אבחון וטיפול בסרטן הריאה, מחלות חסימתיות של דרכי הנשימה, מחלות של רקמת הריאה ויתר לחץ דם ריאתי. אני שואף לשלב בין ידע רפואי מתקדם לבין גישה אישית ומקצועית, במטרה להעניק למטופלים את הטיפול המיטבי.
כמונינשימהחדשותמחשבות על סיגריות

מחשבות על סיגריות

רוצים להפסיק לעשן? אל תמנעו ממחשבות על סיגריות. הדחקת המחשבות תגרום לכם לעשן יותר בטווח הרחוק  


ברגע שהנחקרים הפסיקו להשתמש בטכניקה הם עישנו יותר מהרגיל (צילום: אתר panthermedia)
ברגע שהנחקרים הפסיקו להשתמש בטכניקה הם עישנו יותר מהרגיל (צילום: אתר panthermedia)

אם אתם מנסים להפסיק לעשן, הדחקת מחשבות על סיגריות לא תסייע לכם. כך עולה ממחקר חדש שהראה כי בזמן שחסימת מחשבות על עישון סייעה בהפחתת העישון, ברגע שהנחקרים הפסיקו להשתמש בטכניקה הם עישנו יותר מהרגיל.

 

חוקרים מאוניברסיטת לונדון ביקשו לבדוק אם מעשנים חווים ריבאונד התנהגותי- תופעה בה הניסיון לא לחשוב על משהו מוביל להגברת ההתנהגות בסופו של דבר. מחקר קודם שהם ערכו לגבי התנהגויות אכילה ודיכוי מחשבות הראה כי אנשים שניסו לא לחשוב על שוקולד, אכלו בסופו של דבר הרבה יותר שוקולד מאנשים שחשבו על שוקולד באופן מכוון. יחד עם זאת, מחקרים קודמים בחנו רק ריבאונד התנהגות במשך מספר דקות, ולא ימים או שבועות.

 

במחקר הנוכחי השתתפו 85 מעשנים, שעישנו לפחות עשר סיגריות ביום. הם חולקו לשלוש קבוצות והתבקשו לעקוב אחר צריכת הסיגריות שלהם במשך שלושה שבועות. כל שלושת הקבוצות התבקשו להתנהג כרגיל בשבוע הראשון ובשבוע השלישי. בשבוע השני 30 אנשים התבקשו להדחיק מחשבות על סיגריות, 29 התבקשו באופן אקטיבי לבטא מחשבות על עישון. הקבוצה השלישית התבקשה לא לשנות דבר ושימשה כקבוצת הביקורת.

 

החוקרים מצאו כי הקבוצה שהדחיקה עישנה בממוצע שלוש סיגריות פחות בשבוע השני בהשוואה לשבוע הראשון, אבל מספר הסיגריות קפץ בשבוע השלישי לשלוש סיגריות נוספות ממה שעישנו בשבוע הראשון. מספר הסיגריות נותר ללא שינוי במהלך שלושת השבועות בשתי הקבוצות האחרות.

 

החוקרים מסבירים כי העובדה שקבוצת ההדחקה עישנה פחות בשבוע השני הראתה כי שיטה זו יכולה להיות יעילה בהפחתת התנהגויות בלתי רצויות בטווח הקצר, אבל היא לא עוזרת באמת ואף יכולה להזיק. בחיים האמיתיים, קשה להדחיק מחשבות לזמן ממושך ואז ההתנהגויות הבלתי רצויות עלולות להחמיר.

 

הממצאים הם בעלי השלכות ברורות לאנשים שמבקשים להפסיק התנהגויות מסוימות, כמו עישון, אכילת יתר, שתיית אלכוהול וסקס.

 

 

Psychological Science, 2010; DOI: 10.1177/0956797610378687

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה