מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותמחקר: שתיית קפה מגנה מסיבוכי כבד שומני

מחקר: שתיית קפה מגנה מסיבוכי כבד שומני

חוקרים מישראל ואיטליה מצאו כי שתיית 3 כוסות ומעלה של קפה ליום מפחיתה משמעותית סיכון להצטלקות הכבד


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

קפה הוא המשקה הנצרך ביותר בעולם אחרי מים, ושמו נקשר במחקרים לסגולות רפואיות רבות, ולצדן גם לסיכונים שונים. מחקר ישראלי מהמרכז הרפואי שיבא שהתפרסם במארס 2011 ביטל ממצאים מהעבר על הסיכון הטמון בקפה למחלות לב, והעלה כי שתייה של שלוש כוסות קפה ליום משפיעה לטובה על כלי דם ומגינה מפני אירועי לב. לאחרונה אף מצטברות עדויות כי קפה מגן מפני התפתחות סוכרת ועל השפעה מיטיבה של קפה על לחץ הדם וקצב הלב

 

מחקר חדש שנערך בישראל ואיטליה והתפרסם לאחרונה מצא כי לקפה סגולה נוספת בעיכוב סיבוכים של כבד שומני, מחלה המהווה את אחד ממאפייני התסמונת המטבולית, לצד לחץ דם גבוה, סוכרת, השמנה ועודף שומנים בדם – תסמונת שכשלעצמה מגדילה את הסיכון לאירועים לבביים.

 

במחקר הנוכחי השתתפו חוקרים מהמרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב), אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת חיפה ובית החולים הדסה, לצד חוקרים מבית החולים באצ'יראלה (Acireale) בנפת קטניה שבדרום איטליה.

 

במחקר נבחן הקשר בין שתית קפה להתפתחות מחלת כבד שומני שאינו נגרם כתוצאה משתיית אלכוהול (nonalcoholic fatty liver) בקרב מדגם של 347 בוגרים בגילי 70-24 מהאוכלוסייה הכללית, שהשתתפו בסקר התזונה הלאומי של משרד הבריאות (סקר מב"ת), ועברו בשנים 2004-2003 ראיונות לשחזור המזונות שהם נוהגים לצרוך ולהיסטוריה הרפואית. במחקר לא נכללו אנשים השותים בקביעות אלכוהול בכמות גבוהה, מצב העשוי להשפיע באופן עצמאי על תפקוד הכבד. בדיקות שנערכו העלו כי מעל לעשירית מהנבדקים סבלו מכבד שומני (12.7%), 6.6% אובחנו כחולי סוכרת וכאחוז אובחנו עם הצטלקות בכבד (0.9%).

 

המחקר אמנם העלה כי שתייה של שלוש כוסות קפה לפחות ליום קשורה באופן ישיר עם עישון סיגריות, רמות גבוהות של סוכר בדם ואי ביצוע פעילות גופנית. כמו כן, המחקר לא מצא קשר מובהק בין שתיית קפה להתפרצות של כבד שומני. אולם יחד עם זאת, החוקרים גילו כי שתיית קפה במינון גבוה של שלוש כוסות לפחות ליום מקטינה את הסיכון להידרדרות מצד הכבד השומני והתפתחות הצטלקות כבדית הקרויה בעגה הרפואית 'פיברוזיס כבדי'. מצב זה שכיח בעיקר בקרב אנשים עם כבד שומני בגיל המבוגר, הסובלים מהשמנת יתר וחולי סוכרת, ובדרגת חומרה קשה הופך לשחמת הכבד ואף עלול להידרדר לצורך בהשתלת כבד ולסרטן הכבד.

 

מהנתונים עלה כי לנבדקים ששתו שלוש כוסות קפה ליום, הסיכון להצטלקות הכבד בעקבות כבד שומני (8.8%) היה נמוך ב-46% בהשוואה לאנשים שצרכו פחות משלוש כוסות ליום (16.3%).

 

מקור הטוב: פוליפנולים

 

המחקר לא יכול להוכיח כי שתיית הקפה בפני עצמה הובילה לסיכון המופחת לסיבוכים של כבד שומני. עם זאת, ממצאי המחקר משיקים לעבודות קודמות שרמזו על השפעה מיטיבה של קפה על בריאות הכבד. סקירה משנת 2014 מצאה כי גם בקרב חולים בדלקת כבד נגיפית מסוג C (הפטיטיס סי) קיים אפקט מגן של שתיית קפה מפני הצטלקות הכבד. עוד התברר כי שתיית קפה מפחיתה ב-40% את הסיכון לסרטן הכבד, מחלת הסרטן התשיעית בשכיחותה בארה"ב, לפי מחקר מאיטליה שהתפרסם בנובמבר 2013 בכתב העת Clinical Gastronenterology and Hepatology. 

 

קפה מכיל מאות רבות של רכיבים שונים, והמחקר לא בחן אלו מבין רכיבים אלה היו בעלי השפעה מגינה על הבריאות. עם זאת, החוקרים מציינים כי ממצאי המחקר, בשילוב עם עבודות נוספות, רומזים כי השפעותיו המיטיבות של הקפה כפי שאובחנו בעבודה אינן קשורות בהכרח לקפאין, וסביר יותר שהן קשורות לתרכובות טבעיות מקבוצת הפוליפנולים המצויות בקפה, כמו גם בקקאו ובפירות וירקות, ונקשרו בתועלות רפואיות רבות

 

במחקר השתתפו החוקרים הישראלים ד"ר שירה זלבר-שגיא, ד"ר מוריאל ווב, ד"ר רוני לוטן, ד"ר חני ישועה, פרופ' זמיר הלפרן, ד"ר ארווין סנטו, פרופ' רן אורן ופרופ' אורן שיבולת, לצד החוקר ד"ר פרדריקו סלומון מאיטליה, והוא התפרסם בגיליון אוקטובר 2014 של כתב העת Translational Research. 

 

 

Translational Research. DOI: http://dx.doi.org/10.1016/j.trsl.2014.10.008