מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותמחקר: כולסטרול גבוה בקשישים מאריך חיים

מחקר: כולסטרול גבוה בקשישים מאריך חיים

חוקרים מבילינסון מצאו כי בקשישים, כולסטרול גבוה עשוי להיות קשור דווקא לתוחלת חיים ארוכה יותר


רמת כולסטרול גבוהה ידועה כגורם סיכון לתחלואה ותמותה בעיקר בשל טרשת עורקים (צילום: Shutterstock)
רמת כולסטרול גבוהה ידועה כגורם סיכון לתחלואה ותמותה בעיקר בשל טרשת עורקים (צילום: Shutterstock)

רמת כולסטרול גבוהה ידועה כגורם סיכון לתחלואה ותמותה, בעיקר בשל טרשת עורקים. מחקר ישראלי חדש מעלה את האפשרות כי בקשישים המצב עשוי להיות שונה. החוקרים מצאו כי ככל שרמת הכולסטרול בדמם של קשישים הייתה גבוהה יותר - כך הם האריכו ימים.

 

מחקר קודם מצא כי קשישים עם עודף משקל שרדו יותר מכיוון שהיו להם מאגרי אנרגיה שסייעו להם להתמודד במצבי דחק. בעקבות ממצאי מחקר זה, חוקרים בראשותו של ד"ר אברהם וייס, סגן מנהל המחלקה הגריאטרית בבילינסון, החליטו לבדוק את סוגיית הכולסטרול הגבוה בקשישים, מתוך הנחה שיתכן כי גם הקשר ה'מסורתי' בין רמות כולסטרול גבוהות ותמותה - הנכון ביחס לאנשים בגיל העמידה - אינו בהכרח נכון בקשישים.

 

במשך 5 שנים נבדקו כ-500 קשישים מאושפזים בגיל ממוצע של 82 שנים, שתפקדו באופן עצמאי במחלקה הגריאטרית. בעת האשפוז נבדקה רמת הכולסטרול ורמת החלבון (אלבומין) של המשתתפים באמצעות בדיקת דם. צירוף מדדים אלה יכול לשקף מצב תזונתי תקין.

 

בנוסף, האחיות דיווחו על תפקודם של הנבדקים בתחומים: עצמאות תפקודית, חיוניות כללית, עלייה ו/או ירידה במשקל ורמת התקשורת.

 

משתתפי המחקר לא טופלו לפני ובמהלך המחקר בתרופות להורדת הכולסטרול ולכן ניתן היה לאמוד במדויק את השפעות רמת הכולסטרול בדם על בריאותם ובהמשך - גם על הישרדותם של הנבדקים.

 

רמת כולסטרול גבוהה ידועה כגורם סיכון בריאותי לתחלואה ותמותה, בעיקר בגין טרשת עורקים הגורמת למחלות לב ולמחלות כלי דם עם פגיעות מוחיות, כליתיות, פגיעות בגפיים ובאברים נוספים. אך ממצאי המחקר הראו שבקשישים, ככל שרמת הכולסטרול בדם הייתה גבוהה יותר, כך הם האריכו ימים יותר מעמיתיהם עם רמות כולסטרול נמוכות או כאלה הנחשבות כתקינות.

 

"ממצאי המחקר מפתיעים" אומר ד"ר וויס שמציע שני הסברים אפשריים לתוצאות: "אנו משערים כי ברמה מסוימת של כולסטרול, מעל הרמה התקנית המקובלת, ישנו - אצל חלק מן הקשישים - במקטע הכולסטרול המוכר כ"כולסטרול הרע", "כולסטרול צף". זהו כולסטרול המסייע להגנה מפני הסתיידות העורקים, בקרב קשישים המאריכים ימים".

 

"הסבר חלופי נוגע למצב התזונתי. הן רמת הכולסטרול והן רמת האלבומין ידועים כמדדים תזונתיים טובים בכלל וגם בקשישים. העובדה שבקרב הקשישים ששרדו זמן רב יותר במשך תקופת המעקב, הן רמות האלבומין והן רמות הכולסטרול היו גבוהות יותר, מרמזת על כך שהמצב התזונתי ואף הבריאותי-רפואי היו טובים ומשופרים יותר בקרב השורדים. כך יכולים היו להתמודד ביתר הצלחה עם מצבי חולי ודחק".

 

יש לציין כי ממחקר זה לא ניתן להסיק אם טיפול להורדת רמת הכולסטרול בקשישים אינו עוזר להם או אף מיותר. נדרשים מחקרים נוספים, רחבי היקף, כדי להגיע לקביעה כזו.

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

גדגעון-לבב
28/04/13 7:23

מאחר שכולסטרול נחוץ בגוף לייצור הורמונים וכן ויטמין D, הורדת כולסטרול פוגעת בבריאות, מה עוד שהורדת הכולסטרול פוגעת בתפקודי הכבד. נפגע יצור קו אנזים Q10, נפגעים גם השרירים, מה שגורם לחולשה ועייפות , כאבי שרירים, התכווצויות שרירים. אם רוצים לשמור על עורקים נקיים ישנם חומרים טבעיים שאינם פוגעים בבריאות כמו נטוקינאז. ראה גם good-health.co.il

גדגעון-לבב
28/04/13 7:13