מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותמחקר ישראלי: נשים עם השמנה מתקשות יותר למצוא עבודה

מחקר ישראלי: נשים עם השמנה מתקשות יותר למצוא עבודה

חוקרים ישראלים מצאו בהתבסס על נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה כי לנשים עם השמנת יתר קשה יותר להתפרנס – בין השאר על רקע הסטיגמה בציבור. מה אפשר לעשות?


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

השמנה היא אחת התופעות הנרחבות בימינו ומקיפה עשרות אחוזים מהאוכלוסייה הבוגרת. בישראל, לפי נתונים מסקר שנערך בשנת 2023, כמחצית מהמשתתפים (49%) דיווחו על עודף משקל ו/או השמנה, בהם 55% מהגברים ו-43% מהנשים, וכרבע (26%) דיווחו כי הם מקפידים על דיאטה להורדה במשקל – 29% הנשים ו-23% מהגברים. בסקר נמצא כי אנשים שמשקלם תקין יותר אופטימיים לגבי החיים ויותר בוטחים בזולת – סמן המצביע על בריאות נפשית.

 

אחת ההשפעות של השמנה קשורה בסטיגמה עמה מתמודדים האנשים עם משקל עודף. מחקרים רבים מדגימים לאחרונה את התופעה המצערת. כך, למשל, מחקר ישראלי שפורסם בינואר 2024 שמצא כי שמנים המועמדים לניתוחי קיצור קיבה עוברים חוויות משפילות במרפאות והערות שליליות מצד צוותים רפואיים. במחקר ישראלי שפורסם בשנת 2020 נמצאו עדויות אפילו לפוביה מפני שמנים בקרב סטודנטים לפיזיותרפיה ופיזיותרפיסטים מוסמכים.

 

עתה מדווחים חוקרים ישראלים כי אחת ההשפעות של הסטיגמה בציבור כלפי אנשים עם השמנה מתבטאת בקושי של נשים עם השמנת יתר להשיג עבודה ולהתפרנס למחייתן. החוקרים קוראים להעלות מודעות של מעסיקים לתופעת הסטיגמה להשמנה כדי להתמודד איתה ביעילות.

 

עוני וקושי לעבוד

 

החוקרים מהמכללה האקדמית לגליל המערבי בעכו, אוניברסיטת בר אילן, הפקולטה לרפואה בטכניון והמרכז הרפואי העמק בעפולה ניתחו נתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מתוך סקר שנערך בשנים 2016-2015 בקרב 4,017 משתתפים בוגרים. הסקר אסף נתונים דמוגרפיים על הנבדקים, קרוב למחציתם (44.5%), כאשר המשכורת הממוצעת של הנבדקים עמדה על 121,721 שקל לשנה, ומדד ההשמנה BMI הממוצע עמד על 25.6 יחידות.

 

הנבדקים התבקשו לדרג את רמת החיים שלהם, כאשר 14.2% דיווחו כי הם מרגישים עניים לעתים קרובות, 8.9% ציינו כי הם מרגישים עניים לפעמים, ואילו השאר חשים עוני לעתים רחוקות (10.1%) או כלל לא (66.8%). בהמשך נמצא כי אנשים עניים מדווחים על קושי למצוא עבודה ומרוויחים בעבודה שכר נמוך. 16.6% מהנבדקים במחקר העידו כי הם הרוויחו פחות מ-50,000 שקל לשנה, נכון לשנת 2016.

 

ניתוח סטטיסטי מצא מתאם אצל נשים בין מדד ההשמנה, כלומר בין משקל הגוף העודף – לבין עלייה בסיכוי לחוש עניות ולהתקשות למצוא עבודה. במחקר לא נמצא מתאם דומה אצל גברים.

 

בצוות החוקרים השתתפו ד"ר יובל ארבל, ד"ר יפעת ארבל, פרופ' עמיחי קרנר וד"ר מרים קרנר, וממצאיו מדווחים בגיליון נובמבר 2024 של כתב העת Frontiers in Public Health.

 

סטיגמה רחבת היקף

 

החוקרים מציינים כי מאחר ולפי מחקרי תאומים, כ-80% מתופעת ההשמנה ניתנת להסבר על ידי גורמים גנטיים, כלומר שהיא איננה ניתנת לשליטה – הרי שנדרש להעלות מודעות של אנשים בציבור לקשיים של נשים עם השמנה למצוא עבודה ופרנסה מכבדת. החוקרים מציינים כי נדרש להעלות מודעות בעיקר בקרב מעסיקים – כדי לנטרל חששות ולהגדיל את הסיכוי להעסקת נשים עם משקל עודף. החוקרים מציינים כי מעבר לסטיגמה כלפי השמנה, סביר להניח שחלק מההסבר לתופעה שזוהתה במחקר נעוץ בקושי הכללי של נשים למצוא עבודה אשר גדול יותר מזה של גברים – כתוצאה מהשפעות מגדריות.

 

ממצאי המחקר מעלים למודעות את הסטיגמה שאופפת את תופעת ההשמנה שמשפיעה בין השאר גם על חוויית מטופלים במוסדות רפואיים. בשנים האחרונות החלו ארגוני בריאות בעולם ובישראל להגדיר את ההשמנה כמחלה – ולא ברור האם הגדרה זו השפיעה על ההלך הציבורי כלפי התופעה.

 

במסגרת מחקר ישראלי שהופץ ברשתות חברתיות, ופורסם בינואר 2022 בכתב העת Israel Journal of Health Policy Research, נמצא כי מתוך 1,679 משיבים שציינו כי הם מתמודדים עם משקל עודף, 59% דיווחו על חוויות שכיחות של יחס לא מכבד מצד צוותים רפואיים, 58% נתקלו בהערות שיפוטיות וקרוב לשליש (29.1%) ציינו כי במרפאות היה ציוד שאינו מותאם לאנשים עם עודף משקל. מעל לשליש (40.5%) העידו כי זכו להתעלמות מהצורך בתור רפואי דחוף, וזאת למרות ההשלכות הנרחבות של השמנה וסיבוכים אפשריים רבים – ובמרכזם מחלת הסוכרת וסיבוכיה שעשויים להיות מסכני חיים, כמו גם עלייה בסיכון למחלות לב וכלי דם שעלולות להיות קטלניות.

 

Frontiers in Public Health, doi: 10.3389/fpubh.2024.1480365