מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

כליות ודיאליזה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהחדשותמחלת כליה? כך קיצוץ במלח ישפיע עליכם

מחלת כליה? כך קיצוץ במלח ישפיע עליכם

מחקר ממחיש כיצד תזונה דלה במלח מפחיתה את הסיכון של חולי כליות להתקדמות המחלה ולמחלות לב


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

הפחתת צריכת המלח שיפרה את בריאות הכליות והפחיתה את לחץ הדם באנשים עם מחלת כליה כרונית, במחקר קטן שנערך באוסטרליה.

 

המחקר שפורסם בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology, כלל 20 אנשים עם מחלת כליות כרונית.

 

בשבוע הראשון למחקר, כל הנחקרים צרכו תזונה דלה במלח (1,080-1,440 מ"ג נתרן ליום). בהמשך, במשך שבועיים מחציתם קיבלו תזונה עשירה במלח (1,080-1,440 מ"ג ליום מתזונה ו-2,160 מ"ג ליום באמצעות טבליה בשחרור איטי) ומחציתם קיבלו תזונה דלה במלח (1,080-1,440 מ"ג ליום מתזונה וטבלית פלצבו). לאחר שבוע הפסקה, הוחלף מינון הנתרן בין הקבוצות.

 

החוקרים מצאו שבהשוואה לצריכת מלח גבוהה, צריכת מלח נמוכה הפחיתה את נוזלי הגוף העודפים מחוץ לתאים בליטר בממוצע. הצריכה הדלה במלח גם הפחיתה את לחץ הדם ב-10/4 מ"מ כספית והפחיתה את הפרשת החלבון בשתן בחצי.

 

לדברי החוקרים מדובר בממצאים מרשימים. לדוגמא, הפחתת לחץ הדם שנוצרה עקב הפחתת המלח, ברת השוואה למצופה מתרופות ללחץ דם.

 

ההשפעה של צמצום צריכת המלח על לחץ הדם שנצפתה במחקר, גדולה יותר ממה שנצפה באנשים ללא מחלות כליה. זה מצביע על כך שאנשים עם מחלת כליה עשויים להיות רגישים יותר להשפעות המלח.

 

החוקרים מציינים כי אם תוצאות אלה ישמרו בטווח הארוך, תזונה דלה במלח יכולה להפחית ב-30% את הסיכון להתפתחות אי ספיקת כליות סופנית, מצב בו קיים צורך בדיאליזה או השתלת כליה כדי לשרוד.

 

 

J Am Soc Nephrol Published online November 7, 2013

עוד המלצות תזונה לאי ספיקת כליות