מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותמחליפים את התרופה דיגוקסין

מחליפים את התרופה דיגוקסין

טבע מפסיקה לייצר דיגוקסין. בקרוב חולי לב יקבלו תרופה חלופית ועליהם להיות ערניים לסימני הרעלה


תוך חודש קופות החולים יתנו את התכשיר החדש (צילום: Shutterstock)
תוך חודש קופות החולים יתנו את התכשיר החדש (צילום: Shutterstock)

 

חולי הפרעות קצב לב ואי-ספיקת לב שנוטלים את התרופה דיגוקסין המיוצרת על ידי חברת טבע, יאלצו להתרגל לתרופה של יצרן חדש. מומחים מזהירים מבעיות התאמה שיובילו להחמרת מצב המטופלים. 

 

לפני מספר חודשים הודיעה חברת טבע כי יצרן חומר הגלם של התרופה דיגוקסין בחו"ל הפסיק לייצר את חומר הגלם הדרוש ליצור התרופה. בעקבות ההודעה משרד הבריאות נערך יחד עם קופות החולים להחלפת הדיגוקסין של טבע (דיגוקסין-צורי) לדיגוקסין אחר. המשימה הייתה לאתר תכשיר דיגוקסין ממדינה מוכרת שיש בו ניסיון קליני רחב, שבהמשך יוגש לרישום בפנקס התכשירים עם הבטחה לאספקה שוטפת. אותר ספק מספרד העונה לדרישות.

 

התכשיר יינתן באותו מינון שניתן הדיגוקסין של טבע. במשרד הבריאות אומרים כי "אין מידע על הבדלים מהותיים בזמינות הביולוגית של דיגוקסין במתן פומי בין התכשירים, הישן והחדש".

 

בשלב ראשון יינתן הדיגוקסין החדש בשלושה מרכזים רפואיים תוך מעקב צמוד ותוך חודש יינתן גם למטופלים בקופות החולים הזקוקים לתכשיר.

 

דיגוקסין היא תרופה המופקת מעלי צמח האצבעונית. כדי שהתרופה תהיה יעילה, המנה הניתנת חייבת להיות קרובה מאוד למנה הרעילה, ולכן חשוב לנטר את הטיפול בקפידה.

 

הרעלת דיגוקסין מתבטאת בסימנים במערכת העיכול (חוסר תיאבון, בחילה, הקאה, שלשול), בסימנים נוירולוגיים (עייפות, בלבול, סחרחורת, דיכאון, ראיית צבע ירוק או צהוב סביב מקורות אור), בהפרעות קצב על-חדריות וחדריות מכל הסוגים, חלקן מסכנות חיים ובחסם עלייתי-חדרי עם האטה משמעותית של קצב הלב.

 

מומחים חוששים שתרופה חלופית - שאינה זהה לחלוטין לתרופה הקיימת - עלולה להחמיר את מצב המטופלים עקב בעיות התאמה של התרופה.

 

משרד הבריאות פרסם היום (ד') חוזר עם הנחיות להחלפת המכשיר, המדגיש את חשיבות המעקב אחר המטופלים בתרופה.

 

בחוזר נכתב כי יש לבצע בדיקה של רמת הדיגוקסין שלושה ימים מתחילת השימוש בתכשיר החדש ולאחר שבוע נוסף כדי לוודא כי רמת התרופה בדם הינה בטווח הטיפולי המומלץ. בהמשך המעקב יבוצע על פי החלטת הרופא המטפל. יש לשים לב במיוחד לחולים הסובלים מאי ספיקת כליות כרונית ולבצע להם מעקב קפדני אחר רמת הדיגוקסין.

 

עוד צוין בחוזר כי יש להסביר למטופל את משמעות החלפת התכשיר, להדגיש בפניו את הביטוי הקליני של הרעלת דיגוקסין, ואת הצורך בניטור רמת התרופה בדם, תפקודי כליה ואלקטרוליטים – בהתאם להנחיות הרופא המטפל.

 

גדגעון-לבב
26/07/12 14:29

להפרעות קצב לב, תוספי תזונה חיוניים

טאורין - חומצה אמינית התומכת בפעילות החשמלית של הלב

מגנזיום, רצויי מגנזיום טאורט המכיל בתוכו גם טאורין.

ויטמינים של קבוצת B, בצורה מוגברת, במיוחד B1